Permalänk
Medlem

All RAM Minne läses ofta in

Hej!

Jag har lite problem med mina RAM Minnen, eller kanske inte lite, utan en sak jag stör mig väldigt mycket på som nog inte är så bra heller.
Jag har 6 st Corsair Valueselect DDR3 PC3-10600 1333MHz (CMV4GX3M1A1333C9) där varje ligger på 2 GB. Däremot så läser den ofta inte in all RAM.

Jag har manuellt ställt in inställningar in min BIOS och då har det funkat oftast 2 gånger, men sen läser den bara in 8GB istället för 12GB. Alla RAM moduler funkar (för jag har testat varje modul en för en), plus CPU-Z säger att alla platser är upptagna och jag ska ha 12GB RAM, men som sagt så känner bara BIOS av 8GB. Frågan är om nån här skulle kunna hjälpa mig.

Mitt moderkort: ASUS P6TD Deluxe Intel chipset X58

Säg bara till om ni behöver mer info, så återkommer jag.
Tack på förhand!

Glömde lägga till fråga
Permalänk
Medlem

Spontant så skall man inte ställa in minne manuellt, brukar aldrig bli bra

Enligt manualen så skall 6x2gb funka. Är alla minnen av samma sort? En BIOS inställning som är intressant är volten till minnena, minns att på vissa moderkort/bios så valdes en för låg spänning till minnena o då kan det blir problem. Korrekt volt brukar stå tryckt på minnena, typ 1.65v

Uppgraderat till nyaste Bios? Jag har ett liknande MB till min gamla 1366:a, med 24gb minne, dvs 6*4 som funkar bra

// Lazze

Permalänk
Medlem

Många X58 moderkort är ganska ökänt att just krångla med minne på detta sätt, speciellt när man trycker i många stickor, finns nog ingen universallösning direkt.

Men testa lossa stickorna se till att kontaktytorna är rena och fina, samt tryck i dom riktigt ordentligt.
Höj också spänningen en smula till minnet, samt likaså en smula till nordbryggan, kan bli spänningsfall med alla slottar fulla nämligen.

Själv en gång i tiden bytte jag ut mina 3x2GB som jag sålde mot 3x4Gb för att slippa trassel. Fungera bra

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

Tack för snabbt svar

@Tea42BBS
Det gör ingen direkt skillnad om jag väljer auto eller manuellt. Alla minnen är av exakt samma sort.
Senaste BIOS vet jag inte nåt om. Får kolla när jag kommer hem, tack för tipset. Har liksom glömt att uppgradera på ett tag.

@ggustavsson
Jag vet inte hur många gånger jag har kollat kontakterna ifall dem är rena eller inte, plus har tryckt in dem så långt det går.
Ska testa att öka spänningen när jag kommer hem, jag kommer tillbaka ifall det fortfarande inte funkar.