Råd om Belysning för green screen

Permalänk

Råd om Belysning för green screen

Hejsan,så jag har börjat streama en del,och vill verkligen ha en green screen och har kollat på denna här http://www.voosestore.com/se/green-screen-chroma-key/green-sc...
men har hört att belysning är väldigt viktigt och undrar ifall ni har råd i fallet om vilka lampor jag borde köpa för optimal belysning skicka gärna länkar! tack så hemskt mycket i förväg

Permalänk

Viktigast är att du får till en någorlunda jämn belysning. Detta kan åstadkommas med många olika typer av lampor men billigast är nog nån variant av bygglampor. Se till att fokus ligger rätt och placera greenscreenen så långt bak som möjligt så borde du kunna få ett bra resultat.

Permalänk

Tack uppskattar det,men finns det några specifika du kan rekommendera?är så värdelös när det gäller belysning xD,så om du kunde länkat några hade det varit underbart,och är det någon specifik ehm ljusstyrka eller något liknade? är inte säker hur det fungerar@Firanthir:

Permalänk
Medlem

Har sett folk med vanliga golvlampor med ett papper framför för att få ett jämnt ljus.

Permalänk

Verkar inte som behöver något himla speciellt,tack,men uppskattar verkligen länkar :D@m4gnify:

Permalänk
Medlem

@shamplone har inga länkar tyvärr.
du kan ju alltid prova dig fram själv

Permalänk

Det är sant xD,men får hoppas någon kanske kan komma med något förslag och göra hela proccessen mycket simplare!
@m4gnify:

Permalänk

Biltema har en arbetslampa med artikelnr 359570 som jag tror skulle kunna funka. Har inte sett lampan själv men jag skulle tro att två stycken sådana borde räcka. Sedan får du experimentera med dom och se hur de kan placeras för att kasta ett jämnt ljus över duken. Ett diffusionsfilter som placeras framför lamporna kan hjälpa att undvika att få kontraster i duken men jag skulle testa utan först.

Skrev fel artikelnr.
Permalänk

Tack så jätte mycket uppskattar de verkligen!ska kolla på det,om någon har länk skicka gärna men ska defintivt kolla upp detta!@Firanthir: