Ny hårddisk segar ner hela datorn

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lerum
Registrerad
Okt 2003

Ny hårddisk segar ner hela datorn

Tjena

Köpte en Western Digital Red WD30EFRX som jag kopplade in idag.
Tog 5 min att starta windows och nu går det inte ens att skapa en partition på disken eftersom att datorn är så jävla seg. Fungerar bra igen så fort man kopplar ur den nya disken. Jag noterade i BIOS att samtliga 3 hårddiskar (2 sata och 1 ssd) ligger som slave.
Är det fel på disken eller har jag installerat den galet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Det kan vara fel på disken som tar för mycket uppmärksamhet från systemet.
Öppna Aktivitetshanteraren och se under prestandafliken var du har hög aktivitet.
Du kan ansluta disken när Windows är uppstartad och lyssna /känna på disken.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800 | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065 | http://www.section4.se |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Mar 2015

Hade samma problem, men försvann efter jag kopplade ur och kopplade in den igen. Har du dubbel och trippelkollat att alla sladdar sitter ordentligt?

MSI Xpower Z170A Titanium Ed. | 6700K @ Stock | NH-D15 [Push/Pull] | 32GB DDR4 2133mhz | GigaByte GTX 1080Ti 11GB
2x 250GB Samsung EVO 850 | 4TB blandad lagring | Corsair Gaming Sabre RGB | 2x Samsung U28E590D 28" 16:9 3840 x 2160

KaffeMedKotlett på Discord

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lerum
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Waxinator:

Det kan vara fel på disken som tar för mycket uppmärksamhet från systemet.
Öppna Aktivitetshanteraren och se under prestandafliken var du har hög aktivitet.
Du kan ansluta disken när Windows är uppstartad och lyssna /känna på disken.

Jo diskaktiviteten gick upp till 100 % i typ 10 minuter och sedan står det "Formateringen slutfördes inte"

Skrivet av Schytzz:

Hade samma problem, men försvann efter jag kopplade ur och kopplade in den igen. Har du dubbel och trippelkollat att alla sladdar sitter ordentligt?

Har provat flera olika sladdar och så, så tror inte det är det som är problemet. Just nu har jag kopplat ur alla andra diskar och försöker köra visa startskivan för windows men det går inte heller så bra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Mar 2015
Skrivet av puck:

Jo diskaktiviteten gick upp till 100 % i typ 10 minuter och sedan står det "Formateringen slutfördes inte"
Har provat flera olika sladdar och så, så tror inte det är det som är problemet. Just nu har jag kopplat ur alla andra diskar och försöker köra visa startskivan för windows men det går inte heller så bra.
http://oi59.tinypic.com/33zfl3m.jpg
http://oi62.tinypic.com/6fxsb6.jpg

Om det är möjligt så dra ner tillverkarens diagnostik verktyg och kör igenom hårddisken

MSI Xpower Z170A Titanium Ed. | 6700K @ Stock | NH-D15 [Push/Pull] | 32GB DDR4 2133mhz | GigaByte GTX 1080Ti 11GB
2x 250GB Samsung EVO 850 | 4TB blandad lagring | Corsair Gaming Sabre RGB | 2x Samsung U28E590D 28" 16:9 3840 x 2160

KaffeMedKotlett på Discord

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lerum
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Schytzz:

Om det är möjligt så dra ner tillverkarens diagnostik verktyg och kör igenom hårddisken

Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 2!

lol

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lerum
Registrerad
Okt 2003

Bara att skicka tillbaks den då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2002

Du kan väl kolla med butiken först, men visst låter det som ett reklamationsärende. Trist. :/