Ljudproblem via datorn

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2014

Ljudproblem via datorn

Hej

Så idag började datorn strula. Det började med att jag inte fick någon bild när jag startade datorn. Det har hänt förut och sist var det processorn som hade gått sönder så jag började felsöka genom att först byta ut mitt nya grafikkort mot ett gammalt. Då fick jag igång datorn, men bara en massa bluescreens. Så jag fortsatte plocka ut prylar och tillslut löste sig allt genom att plocka ut två gamla ramminnen och det nya grafikkortet fungerade igen och allt var grymt tills jag inser att jag inte längre har något ljud.

Jag sitter på ett Fractal chassi och jag läste mig till att ljuduttaget där fram kan vara risigt, vilket det är för mina hörlurar har glappat konstant där. Men även om vi säger att det uttaget har gått sönder medans jag meckade med datorn så borde väl bakuttagen på ljudkortet fungera? Jag har ett Sabertooth 990 FX 2.0 moderkort med inbyggt ljudkort. Men jag får fan inget ljud. Jag har testat att ominstallera drivrutiner, installerat samtliga drivrutiner till moderkortet som fanns på skivan, ändrat till AC97 ljud istället för HD och försökt fiffla i BIOS så gott jag har kunnat. Men inget händer när jag sätter inte högtalare, hörlurar eller mick varken bak eller fram i datorn. Jag har försökt klicka på allt möjligt i Realtek HD-ljudprogrammet, men datorn registrerar inte att jag sätter in något.

Så då är ju frågan, har ljudkortet i moderkortet gått sönder medans jag meckat med datorn eller har jag missat något extremt simpelt? Kan det fungera med att formatera datorn?

Tacksam för hjälp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av ShurdaShane:

Hej

Så idag började datorn strula. Det började med att jag inte fick någon bild när jag startade datorn. Det har hänt förut och sist var det processorn som hade gått sönder så jag började felsöka genom att först byta ut mitt nya grafikkort mot ett gammalt. Då fick jag igång datorn, men bara en massa bluescreens. Så jag fortsatte plocka ut prylar och tillslut löste sig allt genom att plocka ut två gamla ramminnen och det nya grafikkortet fungerade igen och allt var grymt tills jag inser att jag inte längre har något ljud.

Jag sitter på ett Fractal chassi och jag läste mig till att ljuduttaget där fram kan vara risigt, vilket det är för mina hörlurar har glappat konstant där. Men även om vi säger att det uttaget har gått sönder medans jag meckade med datorn så borde väl bakuttagen på ljudkortet fungera? Jag har ett Sabertooth 990 FX 2.0 moderkort med inbyggt ljudkort. Men jag får fan inget ljud. Jag har testat att ominstallera drivrutiner, installerat samtliga drivrutiner till moderkortet som fanns på skivan, ändrat till AC97 ljud istället för HD och försökt fiffla i BIOS så gott jag har kunnat. Men inget händer när jag sätter inte högtalare, hörlurar eller mick varken bak eller fram i datorn. Jag har försökt klicka på allt möjligt i Realtek HD-ljudprogrammet, men datorn registrerar inte att jag sätter in något.

Så då är ju frågan, har ljudkortet i moderkortet gått sönder medans jag meckat med datorn eller har jag missat något extremt simpelt? Kan det fungera med att formatera datorn?

Tacksam för hjälp.

Hej är inte någon direkt bra på detta men kanske kan komma med ett tips. Antingen så har det gått sönder medan du meckat med den eller så kanske det kan vara Windows som spökar. Som jag just skrev är inte bra på detta men här är ett tips om du har windows 7 en länk om att felsökning och en mer avancerad åtgärd om man har problem med att få ljud ifrån datorn.
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/tips-fixing-common... .. ta detta med en nypa salt kanske inte fungerar är inte så bra på detta typ mitt första försök med att hjälpa någon..

Skickades från m.sweclockers.com