Radera skrivskyddad CD/RW?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Radera skrivskyddad CD/RW?

Jo jag råkade ha finalize rutan ikryssad sist jag brände en av mina CD/RW skivor, jag skulle vilja radera den nu, finns det någon metod för det? Jag kör både Linux Mint och Windows 7 och har tillgång till en rad olika program men som inte kan radera min skiva.

Frågan är för övrigt högst relevant, jag har en hel hög CD/RW skivor som jag ej kan radera. Ja nu undrar säkert flera varför jag envisas köra CD/RW, det är för att min bilstereo inte har stöd för USB-minnen och det är en integrerad bilstereo som är svår och kostsam att byta. Dessutom har jag CD/RW skivor till diverse annat, t ex boot skivor till äldre datorer som inte har stöd för att boota från USB eller inte ens stöd för USB överhuvudtaget.

LS-120 Superdisk drive köpes!

i7 3770K, 18 TB lagring, 32 GB RAM.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Dec 2004

Inte 100 men har för mig att det bränns in på skivan. I så fall bara att köpa nya.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tierp
Registrerad
Dec 2014

Om det bara handlar om att radera, så bryt av dom på mitten och släng möget sen köper du nya skivor. CD skivor kostar ju inte en förmögenhet direkt och förvaras dom i bilen blir det alltid mer eller mindre repor på dom

Citera mig gärna så jag hittar tillbaka :-)

| CPU: I5 4670K | MB: Gigabyte Z97MX-Gaming 5 | RAM: Corsair 16GB VengeanceLP | GPU: NA | PSU: Corsair AX760i | Cpukylare: Noctua NH-L12 | Chassifläkt: Noctua NF-S12B | Chassi: Fractal Design Node 605 | SSD: Kingspec SSD M.2 256GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Säker på att det inte är en CD R skiva?

Om det verkligen inte går så får du köpa nya skivor.

De gratis CD/DVD brännar program jag testat har i alla fall funkat att välja i nått meny alternativ att allt innehåll på CD RW DVD RW skulle raderas så att man kunde bränna igen. Var så länge sedan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland
Registrerad
Nov 2002

Det gick att göra någon totalradering typ formatering sist jag gjorde samma sak på cd-rw men att det tog tid att göra det.

Vad jag kommer ihåg så var det så att gör man en finalize så kan man inte längre lägga till nya filer på den skivan för då motsvarar den en vanlig cd och gamla cd-spelare krävde just att man kört finalize för att skivan skulle gå att spela, men att det fanns en speciell funktion i brännprogrammet som raderar hela RW-skivan så den blir som när man köpte den så den kan användas igen.

Detta fungerar så klart bara på återskrivningsbara skivor är det en cd-r och inte cd-rw man kört finalize på så är man mycket riktigt fast med skivan som den är.

Kör för övrigt också med skivor i bilen av samma orsak, dvs krångligt och dyrt att byta ut integrerade stereon som dessutom behövs för att backningsradarn ska fungera då den visas i stereodisplayen.

Att få en modern stereo med bluetooth streaming,handsfree och aux skulle kosta minst 12000kr utan rattstyrning och minst 18000kr om jag ville ha rattstyrning. på en firma som specialiserat sig på oem-original utbyten. Vanliga verkstaden sa att det inte ens var möjligt byta upp originalradion.

För tillfället provosoriskt löst med lös Bluetooth handsfree för solskyddet som kan streama från telefonen till stereon via fm-sändare men även om det funkar för att lyssna på mobilspelaren och internetradio så är det en nödlösning.
Detta då cd-skivorna låter mycket bättre än mobil-Bluetooth-fm-sändare-bilstereo men det är enda sättet få streaming i min bil utan att bli ruinerad.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

@Airborne: Jo och det finns många anledningar till att välja CD med äkta CD-ljud istället för MP3 filer på ett USB-minne. Jag använder ofta CD-RW skivor till allt möjligt där det är det mest praktiska. T ex boot cd osv..

Jo det är klart att man kan göra en fullständig radering av en CD-RW skiva.

Jag har för övrigt hittat svaret på min egen fråga. Jag har dubbla CD-brännare i min dator, mycket praktiskt alla de gånger man ska kopiera en musik CD direkt utan att göra en image i mellan. Jag har även spotify, mp3 filer och rubbet men jag föredrar Vinyl eller CD, det är mer praktiskt för mig då jag kan spela upp musiken i fler enheter. Bluetooth-ljud låter tyvärr inte så bra då det hackar upp ljudet ytterligare, värre än vad mp3/spotify låter.

Detta Linux kommando raderar hela min CD-RW, dock inte i min sata-brännare utan i min ide-brännare. Sata brännaren gick inte igång. Självklart ändade jag till rätt enhet i /dev/...

cdrecord -force -v blank=all /dev/scd0

Så problemet är löst, tack alla som postat relevanta inlägg i denna tråd.

LS-120 Superdisk drive köpes!

i7 3770K, 18 TB lagring, 32 GB RAM.