Jobba på InfoCare

Permalänk
Medlem

Jobba på InfoCare

Tjena!

Någon som har någon erfarenhet av att jobba på infocare? Har hört att dem är lite halvt sådär...

Permalänk
Medlem

Har en kompis som jobbade hos dom förut, han berättade att dom ofta endast vill ha dom billigaste som går att hitta och gärna byter ut folk som börjar kosta för mycket.

Permalänk
Medlem

Vi kallade dom lite lättsamt för "I don't care". Så jag vet inte riktigt
Men lite mer seriöst, det beror säkert på vilken del man jobbar i. Det finns ju on-site och verkstäder och liknande. Min upplevelse är att det över lag är ett bra företag (som utomstående).

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Medlem

Som utomstående, så har jag bara dåliga erfarenheter av dem.
Vi använde dem förut som on-site support tekniker. Riktigt usla.

Visa signatur

Twitch - Eldritzh.com
Desktop: Corsair 4000X \ ASUS X570-F \ 3900X \ 32GB DDR4 \ 3090 Suprim X \ 1x Intel6660P M.2 1TB 2x 850 EVO 500GB \ 1000W Corsair \
Server: Node 304 \ 16GB RAM \ 20TB - Plex, RedBot, etc.
Konsoler: NES \ SNES \ N64 \ GameCube \ Wii \ Playstation + Diverse Tillbehör

Permalänk
Medlem

Det är helt beroende på vart du skall jobba. Du har ju verkstäderna och så har du konsulterna.
Själv har man jobbat på en av verkstäderna. Trevligt folk att jobba med, kanske inte den bästa lönen men är ett bra första jobb enligt min menning.

Visa signatur

Node 304 White | Asus Strix X470-I | R5 2600 @ 3.85Ghz | 16GiB DDR4-3000Mhz CL15 | Sapphire Radeon RX 5700 PULSE | 512GiB 860 EVO M.2 | 1TiB 970 EVO Plus NVMe | Corsair SF450

Permalänk
Medlem

På företaget jag jobbar på så har vi Infocare som on-site tekniker.

Rugigt usla, inte en enda positiv erfarenhet. Men det är klart, kan ju ändå vara trevligt att jobba där.

Visa signatur

7600x | 32gb DDR5 | RTX 4080 | 27" LG OLED

Permalänk
Medlem

Min erfarenhet av Infocare är att de tar in billig arbetskraft som när det gäller inte kan speciellt mycket.
Fast de är som de flesta IT-Konsultfirmor konsulten skall vara billig då får man kompetens därefter.

Visa signatur

Acer Swift 1 Intel Celeron N4100 8GB Ram Intel HD 600 256GB SSD Asus VP278H
MSi CR720 Intel i3 370M 2,4Ghz 8GB ram GMA HD 500GB

Permalänk
Testpilot
Skrivet av Zorerk:

Det är helt beroende på vart du skall jobba. Du har ju verkstäderna och så har du konsulterna.
Själv har man jobbat på en av verkstäderna. Trevligt folk att jobba med, kanske inte den bästa lönen men är ett bra första jobb enligt min menning.

Har också jobbat på en av de "riktiga" verkstäderna och lönen är som sagt inte jättebra men den är ju bättre än inget och jobbet var för det mesta ganska underhållande även om det förekommer en stor del repetition men vilka jobb har inte det?
Sen beror det väl på vilken produkt man jobbar med också hur skoj det är (en elvisp kanske inte är lika spännande som senaste TV-modellen) men som sagt gör trevliga kollegor även tråkiga jobb roliga.

Vanligt är det ju att som utomstående tänker att alla tekniker är värdelösa och att man själv hade kunnat göra ett mycket bättre jobb men då tänker man inte på att teknikerna är under mycket högre press än vad man som hemmafixare är, hemma kan jag ju lätt lägga en hel dag på att fixa min dator men det är inte hållbart på ett företag eftersom en reparation då blir väldigt dyr. Man måste som tekniker ibland kanske göra ett sämre jobb än man hade önskat bara för att "bli av" med det aktuella objektet, om man tror att det är som att sitta hemma och dra kablar snyggt och småpilla med sin dator så misstar man sig tyvärr.

Oftast blir man specialiserad på en kategori (TV, dator, osv) men även ett specifikt märke (LG, Acer) eftersom man inte kan kunna serva alla produkter.

Även om det inte är världens roligaste jobb jämt eller ett som många stannar på i många år så är det enligt mig tusen gånger bättre än att jobba som telefonförsäljare eller annat vanligtvis kallat slavjobb, det skulle inte jag personligen klara av att jobba som. Jag slutade inte som tekniker för att jag inte trivdes utan för att jag fick ett annat jobb som lockade mer, det är ju faktiskt inte så många som jobbar kvar på samma jobb hela sitt liv.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk

Jobbade på InfoCare i 8 månader, var på TV reparatör sidan (Philips och Samsung). Dem hade sparkat en massa för att få in mer billig arbetskraft. Det var strax efter då dem stängde ner i Danmark, Finland, och Norge.

Då vi var 10st som då tog deras 6 månader backlogg, (då man inte arbetar om man vet att man får sparken) så vart det mycket övertid, och det var kaos. Jag var ca 30 år yngre än de som jobbade där.

Det var också några gånger någon sabotera för mig, drog ut kablar ur TV:n som jag hade reparerat och körde en testning för att se så att allt fungera. Jag frågade runt till mina kollegor sedan våran coach/ledare och sist chefen, det vart, "Nej", "det låter konstigt att någon gör så", och "jag tror inte att någon skulle gå och sabotera för dig". Jag kan inte förstå att vuxna människor skulle bete sig på ett sått sätt. I skolan visst, folk som inte vill vara där och tycker om att förstöra för folk. Men vuxna människor som har ett jobb och blir betald för att göra ett arbete skulle sabotera för andra för att det är "kul" eller bara för att jävlas förstår jag mig inte på.

Till slut så vart jag uppsagd, inte för att jag gjorde ett dåligt jobb låg 2:a av dem nya som skickade ut reparerade TV apparater. Utan för att jag inte var social nog. Jag pratade ju med folk och så, fast 30 år skillnad gör så att intresset inte ligger på samma saker.

Detta var mitt första jobb och jag vart "lurad" på övertid då när det var kaos så var det bara vissa dagar som vi skulle vara kvar, inget schema utan vi skulle tydligen skicka ett mejl till chefen om vi skulle ta övertid. Jobbade några helger då jag vart beordrad att vara där.

Sedan så var det ju också säkerhetsutrustning (ESD skydd för lödning och en bra lödningsstation) som aldrig kom då chefen sa att den hade beställt. Detta tog jag upp efter första veckan jag jobbade där. 8 månader sedan så hade den aldrig kommet, även att jag påpeka detta ett flertal gånger.

Lönen var den mista som man kunde få som TV reparatör enligt Unionen, men som första jobb var väl lönen Ok. Inget att hurra för men Ok. Så i slutändan så hade jag 100+ timmar i flex.

Så jag kan inte direkt rekommendera att jobba där, men har inget att jämföra med.