Märkligt ljudproblem via HDMI - enheten är valbar men inget ljud kommer.

Permalänk
Medlem

Märkligt ljudproblem via HDMI - enheten är valbar men inget ljud kommer.

Har tidigare haft min HTPC kopplad till en soundbar (Philips HTB5150D) och det har funkat bra. Tyvärr började soundbaren strula häromdagen och jag måste förmodligen skicka den på garantireparation. För att fortsätta kunna kolla på tv etc. (använder bara streamingtjänster) så kopplade jag datorn direkt till tv:n (även den en philips) med HDMI. Jag får bild direkt men inget ljud och det trots att tv:n kommer upp som valbar ljudenhet. Jag kan heller inte köra test, då kommer det upp en dialogruta som säger att det inte är möjligt att testa ljudenheten. Jag får inte upp några övriga felmeddelanden och enhetshanteraren anger att enheten fungerar korrekt. Jag har även kopplat min PS3:a direkt till tv:n och den levererar ljud utan problem.

Jag använder moderkortets (EVGA H55V) HDMI-utgång och det är samma som jag använde till soundbaren. Har även testat med två olika HDMI-kablar.

Jag fattar inte vad problemet är och hur det kan vara så stor skillnad från soundbar till tv. Har provat att googla men det finns bara massa noob-svar som "du vet väl att du måste ange rätt ljudenehet i kontrollpanelen" m.m.

Extremt tacksam för hjälp.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Medlem

När jag har bytt fram och tillbaka mellan olika enheter har det också strulat ibland. Jag har då behövt ställa om på två olika ställen. Det ena i Windows kontrollpanel, antar att det är där du har ändrat. Sen måste jag även ställa om i nVidias kontrollpanel (nås med högerklick på skrivbordet) och välja att grafikkortet ska skicka ut ljud via HDMI. Av nån anledning har den inställningen stängt av sig ibland.