Är Philips Fidelio X2 bra lurar?

Permalänk
Medlem

Bra ställ, 75 spänn inkl frakt (som dock tar ett par veckor):

http://www.banggood.com/245mm-I-shaped-Display-Stand-Hanger-H...

Permalänk
Skrivet av Omitron:

Någon som jämfört X2 med Audiotechnica ATH50 (x)? Jag har haft ATH50 i 5 år innan de gick sönder häromkvällen och var väldigt nöjd med dem. Nu överväger jag att antingen köpa de nyare ATHx50 eller Fidelio x2 eller liknande upp till 2000 Kr.

Om du menar ATH M50x så skall du nog lyssna på Fidelio X2.

Skillnaden mellan dem är att X2 är ett par öppna hörlurar och ATH är slutna.

Nu har X2 väldigt bra bas i mitt tycke för ett par öppna hörlurar men det är ändå inte riktigt samma som slutna lurar.

Åk och testa, annars köp från netonnet / elgiganten där du får prova och sedan lämna tillbaka. Jag själv provade X2 men lämnade tillbaka dem för de föll mig inte i smaken, gillade själv Sennheiser HD598 mer. Men det är som sagt en smaksak.

Visa signatur

Moderkort: Asus Z170-Deluxe / CPU: Intel Core i7 6700K
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB / RAM: Corsair Vengeance 32GB
KYLNING: Phanteks PH-TC14PE / PSU: Corsair HX1000i 1000W
CHASSI: DefineS / SKÄRM: Asus ROG Swift PG279QZ

Permalänk
Medlem

Ja det var lite det jag funderade på då jag inte haft öppna lurar tidigare. Får nog bli ett lyssnartest.

Permalänk
Medlem

@Omitron:
Det är två olika lurar helt klart. ATH lurarna är lite dovare, lite hårdare rappare i basen skulle man kunna säga. ATH 50 räknas väl som en favorithörlur för Punk musik bland annat. X2 har större ljudbild, bättre placering av instrumenten tycker jag. Är helt klart mer än bättre all-round hörlur än ATH:n. Termen 'större' ljud hos X2:an skulle jag vilja dra till med. Det är helt enkelt lite mer och bättre av det mesta. ATH luren är däremot grym till viss musik. Rappheten i basen och anslaget i vissa instrument kommer inte X2 upp i riktigt. Jag använder sedan i sen-höstas en X2 själv som min gaming hörlur till min stationära dator - och är väldigt nöjd med den set-upen.

Sedan är det två olika lurar som sagt: sluten mot öppen och allt det innebär. ATH sitter tight och fungerar bra på språng och isolerar ju tämligen bra. X2 är en stor hörlur, med stor profil, lite tung men gedigen och väldigt skön att ha på sig i längre stunder. Den klår ATH luren i komfort rejält anser jag.

Permalänk
Medlem

@Foolwolf: Intressant. Jag använde mina ATH 50 mest till gaming men även till en del musiklyssning och de fungerade bra överlag särskilt som jag har ett Asus Sonar ST ljudkort till. Så den största skillnaden kommer jag då alltså att uppleva i hur stram eller rapp basen känns? Inte mycket klenare då? Jag är ingen basfreak men vill inte heller ha för klen bas.

Permalänk
Medlem

Ok, slog till med ett par X2 - det gick bara inte att frånse alla recensioner där de får toppbetyg. Det jag märker direkt mot mina gamla ATH50 är att ljudet är mycket varmare vilket ju inte är konstigt då ATH50 är studiomonitors. Kommer att ta ett tag att vänja mig vid det.

En fråga; jag har ett Sonar STX med inbyggd hörlursförstärkare och vilket många rekommenderar till dessa lurar trots att de är specade till bara 30 ohm.
Jag har tre lägen på ljudkortets förstärkare - upp till 64 ohm, mellan 64-300 ohm och 300-600 ohm.
Känns som om jag inte vågar testa annat än det första läget med tanke på att lurarna är specade till30 ohm?

Permalänk
Medlem

Så ja, höjde nivån på hörlursförstärkarna och nu låter det mycket bättre, inte lite mufflat som förut