Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Mar 2005

Visar memtest86+ korrekt?

Hej!

Jag bytte ram på en laptop. Startade memtest för att kollla hur allt såg ut. Men verkar konstigt. Borde det inte stå 2gb på memory? Hur kommer det sig att rMet är så segt. Stod att datorn supportade 667 och 800mhz.

Bild: http://forumbilder.se/EBLS6/img-20150629-202230.jpg

Minnet jag satte in är ddr2 sodimm 800mhz. I texten nedanför så ser man att den hittar mushkin 2gb... Men som sagt i memory säger den 1013mb... Wtf?

Så är allt korrekt?

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Testa med en äldre version av Memtest t.ex. 2.11

http://andersbrink.se/ - 2xWNR3500L+RT-N65U+DIR865L+WNR2000+DIR615 | 5x100Mbit pfsense
2500k@4.5|p8p67dlx|gtx760 i7-3770T|GA-H77N-WIFI 2xFujitsu-tx100s3p HP-N54L+DSM5.2u2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007

Som ovan testa äldre. Om du orkar ta ut båda minnena och sätt bara in ett och testa. Om du kör windwos vad säger cpu-z?

Hur som hälst jag håller med om att det ser fel ut. Om det är olika minnen så ska man normal koppla det lågsammaste i buss 1, då (tror det är läöst nu) på ddr1 2 tiden jag hade en del problem med att SPD bara lästas av från det ena minnet och sen försökte datorn köra samma på det andra. Tror INTE det är problemet men kan vara värt att tästa i värsta fall att bara byta plats på dem.

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4x AData SP900 128GB in 2st, 2x Raid-0 16K. 1x Crucial M500 480GB. PSU: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=wa9bw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Mar 2005
Skrivet av hACmAn:

Som ovan testa äldre. Om du orkar ta ut båda minnena och sätt bara in ett och testa. Om du kör windwos vad säger cpu-z?

Hur som hälst jag håller med om att det ser fel ut. Om det är olika minnen så ska man normal koppla det lågsammaste i buss 1, då (tror det är läöst nu) på ddr1 2 tiden jag hade en del problem med att SPD bara lästas av från det ena minnet och sen försökte datorn köra samma på det andra. Tror INTE det är problemet men kan vara värt att tästa i värsta fall att bara byta plats på dem.

Skall testa med äldre version. Tycker det verkar som en konstig lösning dock. Men skall ge det ett försök! Är sodimm med endast 1 minnes sticka och endast en minnesplats. Hade 1x1gb, bytte till 1x2gb.
Cpu-z säger 2gb DDR3. Så ngt är fel där iom 2gb ddr2 sodimm.
Windows säger 1gb
Bios säger 1gb.

Skickades från m.sweclockers.com

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av Hzup:

Skall testa med äldre version. Tycker det verkar som en konstig lösning dock. Men skall ge det ett försök! Är sodimm med endast 1 minnes sticka och endast en minnesplats. Hade 1x1gb, bytte till 1x2gb.
Cpu-z säger 2gb DDR3. Så ngt är fel där iom 2gb ddr2 sodimm.
Windows säger 1gb
Bios säger 1gb.

Ser ut som att din laptop kanske inte supportar 2GB stickor helt enkelt,
vad är det för laptop fabrikat, modell, nummer?

Faktiskt hastighet samt vad SPD innehåller ser du i CPU-Z
flik memory och SPD

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Hzup:

Skall testa med äldre version. Tycker det verkar som en konstig lösning dock. Men skall ge det ett försök! Är sodimm med endast 1 minnes sticka och endast en minnesplats. Hade 1x1gb, bytte till 1x2gb.
Cpu-z säger 2gb DDR3. Så ngt är fel där iom 2gb ddr2 sodimm.
Windows säger 1gb
Bios säger 1gb.

Skickades från m.sweclockers.com

Om cpu-z säger två kan det vara så att det blivigt ett minnesfel och att en bit då låsts ner mjukvaraumässigt. Har bara hört det av andra så lite salt där. Men kolla med en linux live skiva alt vänte på nåpgon annan som kan mer än mig. Då bios säger 1gb så jag vet inte. Har du någon annan dator att testa minnet i? låter som minnet är trasigt eller att minneskontrollern inte stöder större minnen än 1gb, men det låter konstigt.

Har inget bra svar just nu. Måste desväre tänka ett tag/sova på det. =(

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4x AData SP900 128GB in 2st, 2x Raid-0 16K. 1x Crucial M500 480GB. PSU: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=wa9bw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Nu har jag iaf förstått att det är en bärbar med Atom och ddr2 så jag skulle föreslå kast-med-liten-slö-dator-till-återvinningen - precis som jag gjorde nyss med min gamla E8400

http://andersbrink.se/ - 2xWNR3500L+RT-N65U+DIR865L+WNR2000+DIR615 | 5x100Mbit pfsense
2500k@4.5|p8p67dlx|gtx760 i7-3770T|GA-H77N-WIFI 2xFujitsu-tx100s3p HP-N54L+DSM5.2u2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av hasenfrasen:

Nu har jag iaf förstått att det är en bärbar med Atom och ddr2 så jag skulle föreslå kast-med-liten-slö-dator-till-återvinningen - precis som jag gjorde nyss med min gamla E8400

Jo fast då han skrivit "Cpu-z säger 2gb DDR3" Vet jag inte längre. Menn cpu-z verkar se det koekta värdet. Hade gärna tagit din E8400 för att jag tycker om att testa dom, men jag har liknande, vart lite ot där.

CPU: i7 3770k@4,50Ghz MB Z77X-D3H RAM: 16GB@2133mhz (10-12-11-27 2T)
GPU: 980Ti@1404,8 HDD: 4x AData SP900 128GB in 2st, 2x Raid-0 16K. 1x Crucial M500 480GB. PSU: FD-PSU-TS2B-800W. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Via to Z-2300 for VOIP. http://valid.x86.fr/nf1u3d http://www.techpowerup.com/gpuz/details.php?id=wa9bw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flen
Registrerad
Jul 2001

Timings som visas i Memtest tyder på att du kör minnena i PC2-5300/667MHz vilket faktiskt är vad processorn stödjer. En äldre variant av Memtest86+ eller Memtest86 är faktiskt ett bra tips. Processorn stödjer 2GB, en del av minnet används av grafiken. Kan vara beroende av BIOS och inställningar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Mar 2005

Får nog säga att det är ännu mer mysko nu. Ena studen ser bios och memtest2.11 1gb andra studen ser det 2gb. När den såg 2gb så drog jag genom 22pass utan att den hittade fel. Sedan startade jag om och då såg den bara 1gb. Fattar än mindre nu...

Som tidigare sagt så är det en Netbook.
Atom N450
1 sticka SoDIMM DDR2 (667/800mhz)

Fattar ingenting nu. Hade den varit konsekvent... Var 10e restart eller så ser den 2gb.

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010