Går det bygga billigare än denna? (HP)

Permalänk
Moderator
Festpilot 2020, Antiallo

@anderna: Alla bör ha 6-pin förutom de med fabriksöverklockning och de tillverkarna som vill ha lite biffigare kretsar för bättre överklockning.
Dock är 950 knappast ett kort som marknadsförs mot överklockning så majoriteten bör ha 6-pin.

Visa signatur

 | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret | Geeks Discord |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin

Permalänk
Medlem
Skrivet av 000ptimus:

MEN, bland de senaste generationernas gpu:er får du nog leta ganska bra bland tredjeparts fläktlösningar för att hitta ett AMD-kort som låter mindre än motsvarande Nvidia-kort. Jag säger inte att dom är dåliga, AMD har nästan alltid gett mer prestanda för pengarna - men samtidigt alstrat mer värme och låtit mer.

Dold text

Inte direkt, skulle säga att du snackar goja. Finns visserligen fler tysta modeller för maxwell än GCN men det varierar väldigt mycket mellan olika kylare. Fury's Tri-x kylaren är t.ex. tystare än evga's ACX 2.0+ kylaren enligt sweclockers tester. (Även när den sitter på en 970.) ACX 2.0+ är till och med en utav dem, om inte den, bästa kylarna för Nvidia kort. Där ser du hur extremt mycket det skiljer mellan olika tillverkare. Gigabyte's 980ti G1 är t.ex. hästlängder mer högljudd än både Sapphires och Asus Fury trots att det senare slukar mer ström och generar mer värme.

Du gör ett enormt misstag om du kollar på krets tillverkaren istället för kylar tillverkaren när du jämför kylarens ljudnivå. Visserligen kan man säga att det finns många tystare 970 än t.ex. 390, men du säger det i absoluta former. Visserligen mindre i denna kommentaren än den ursprungliga men du generaliserar fortfarande väldigt mycket.

Rörande värme historiskt sett... Har du hört talas om Fermi och tidigare arkitekturer? Du påstår att det alltid varit så när det verkligen inte är fallet. Du kan inte hitta på fakta för att komplettera ditt argument. Vem som har bäst energieffektivitet har varierat en hel del. Räknar du beräkningskraft så är det faktiskt avsevärt mycket jämnare än vad det är i spel, framför allt pga AMD's sjuka beräkningskraft som dem misslyckas representera i spel. (Grymt för GPGPU däremot )

Anledningen till att AMD kort har ett rykte om att låta är pga deras referens kylare, men det är inte vad vi diskuterar. Tittar man på tredjeparts lösningar så är det en fight med starka deltagare från båda hållen. Eftersom maxwell är strömsnålare än GCN så går det att göra mindre kylarlösningar. Det man gör för AMD kort istället då är att kylarna blir biffigare med större kylkapacitet vilket väger ut det. Inga problem så länge man har plats i datorn. Nackdelen är däremot att man helst ska ha ett bättre luftflöde i chassit om värmeutvecklingen är högre, i testen ovan togs däremot ingen hänsyn till detta och resultaten blev som dem är ändå.

Sedan missar du även en viktig sak. En av dem tillfällena man vill att datorn ska vara som tystar är när man gör diverse skrivbords saker som t.ex. kollar videos eller liknande. Både Maxwell och GCN har semipassiva modeller som är nästintill knäpp tysta i vila. Alltså är det rent ut sagt dumt att utesluta en tillverkare när båda har kylarlösningar som är helt tysta när det behövs.

Ursäkta om jag låter lite bitter. Har hört ditt påstående flera gånger utav andra så börjar bli lite trött på det. Det hjälper inte att jag knappt fått sömn pga nattflyg.

Till TS, jämför kylare och inte krets för att få reda på ljudnivå.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.