Köpråd: laptop för programmering

Permalänk
Medlem

Köpråd: laptop för programmering

Ska börja plugga till javautvecklare i höst och tänkte köpa en laptop till främst studierna.
Arbetar en del med bildbehandling men sköter det via min stationära. Enklare redigering av bild och grafik vore ändå skönt att kunna göra på laptop. I övrigt blir det lite film och Hearthstone.

Har kollat på dessa två:
https://www.dustinhome.se/product/5010856418/zenbook-ux303la

https://www.dustinhome.se/product/5010796975/transformer-book-flip-tp300la-c4025h

Zenbook verkar ju väldigt smidig men tappar den prestanda pga den fläktlösa designen?
Har hört mest gott om Asus men är öppen för andra förslag. Prisklassen ~6-8000 kr.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Om det inte nödvändigtvis måste vara en ny dator så skulle jag rekommendera Inrego eller Greentech .
Dessa säljer begagnade företagsdatorer. Har själv köpt ett flertal datorer och skärmar därifrån och man kan göra riktiga klipp. Man får även garanti på grejerna och de är bra att ha att göra med vid garantiärenden.
Företagsdatorer har bra mycket högre kvalite än konsument-varianter så de lär hålla hela studie tiden ut. Om inte så är det inte dyrt att uppdatera

Visa signatur

Life is short! Eat cookies!

Permalänk
Medlem

Tack för tipset! Kollade runt lite och de hade en del bra deals. Vill nog ändå ha en ny dator då jag inte alls är så hemma med hårdvara så om nåt börjar strula efter 6 månader kommer jag vara lite handfallen, då är det skönt med längre garanti.

Hittade denna på Inet som är nedsatt med 1000 kr:
http://www.inet.se/produkt/1972145/asus-x302la-med-full-hd-och-core-i5

Den verkar ok för mina behov eller? Erfarenheter?

Permalänk
Medlem

Har bara haft problem med ASUS ZenBook serie där jag antingen haft sjuka mängder lightbleed eller repor på skärmen som orsakas av tangentbordskanten när man stänger igen laptopen - detta på två olika laptops ur serien. Jag skulle samtidigt inte heller rekommendera en ASUS Transformer då du som programmerare nog inte behöver extra tjafs som fri skärmrörlighet eller touch, då detta höjer priset och touchen drar ned på batteritiden.

Jag skulle rekommendera Dell XPS 13, även om den kanske ligger lite högt i pris för dig. Finns på Dell.se dock för ungefär 11.900 kronor (1920x1080, utan touch versionen) + 10% studentrabatt om du PM'ar DellCare här på forumet och skickar in ditt mecenatkort.

Vill du ha en ultrabook? Om så, så får du nog lägga ut kring 10k för att få något vettigt som inte ASUS. Visst, det kan ha varit så att jag bara fick mängder av måndagsexemplar, så om du vill chansa så kör på.

Permalänk
Inaktiv

Du kan i princip köra vilken skitlaptop som helst utan problem om du bara skall programmera.