Kameraövervakning

Permalänk
Medlem

Med en tillräckligt kraftig UPS så är det inga problem att driva utrustningen en längre tid
Vad gäller "att det slår ner en blixt i skåpet ute i gatan" så löser man det med en 4G redundant uppkoppling som tar över när den primära går ner

Permalänk
Medlem
Skrivet av LinusG:

En sak som jag funderar över i dessa åskoväderstider. Hur löser man den delen när man åker bort och vill dra ur sin elektronik för att inte behöva oroa sig över åskanedslag som förstör elektroniken?
Idag har jag 2 kameror som jag kan granska via dlinks app, men drar jag ur modem/routern så funkar ju inte det längre av förklarliga skäl. Vad är
Den smidigaste lösningen för att ändå ha det igång men ändå inte behöva oroa sig. En UPS är det det som är
Svaret?

Om det är för realtid så är det UPS på prylarna. Men annars sätt ett SD-kort i kameran, då finns materialet där inspelat.

Permalänk
Medlem

letade själv länge efter olika lösningar och hittat nått som funkar för mig. Har flertalet i min närheten som på ett annat sätt har erfarat inbrott/vandalism och det första polisen frågar är om det finns övervakningskameror.

Jag tycker det är trygghet om så det är så faktiskt någon försöker göra inbrott och kunna ta signalement på personerna. Att det är tydligt skyltat avskräcker förhoppningsvis många!

Jag hyr min tjänst & kameror till en billig månadskostnad och får SMS-larm när kameran detekterar rörelse. Allt material sparas i molnet 7 dagar så jag kan vara lugn om det skulle hända något. Jag har prövat larmet flera gång om responstid via sms och måste säga att det är riktigt rappt.

Jag kör kameror Foscam C1/C2 och Foscam 9805 för utomhusbruk. Klockrent kvalité

Permalänk
Medlem
Skrivet av Danne:

Går också i tankar att sätta upp något liknande. Dock tittar jag lite på den här sidan: http://foscam.se/
Bra funktioner till lagom pris.

Några exempel:

http://foscam.se/ipcam-hd-36/foscam-fi9853ep-1mp-hd-poe-p421

http://foscam.se/ipcam-hd-36/foscam-fi9816p-hd-black-p429

Foscam är ett utmärkt val! Klår de flesta "konsument" kameror på marknaden. Jag kör C1 / C2 för inomhusbruk och 9805 för utomhusbruk.
* C2 valdes i hallen så den skulle smälta in bättre * köpte mina på evxab.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av danielsan123:

Hade inbrott i villan förra året och i helgen hade vi besök på altanen. Flera grannar hade inbrott i garagen. Nu tänkte jag kanske gå vidare och utöver mitt hemmalarm sätta upp några övervakningskameror. Tänkte en kamera som filmar altandörren (och kanske lite på altanen) samt en i garaget. Har en microserver Gen8 hemma och tänkte köra ip-kameror. Inte riktigt bestämt mig om det ska vara PoE, Wifi och så ännu utan vill helst söndera terrängen lite först vad gäller ok inomhuskameror och ev programvara att köra på en virtuell gäst på min server. Kör xpenology som en virtuell gäst redan och vet att det finns ett paket som gör det möjligt att köra två kameror gratis. Men är även nyfiken på andra mjukvarulösningar och kompatibla kameror. IR-funktion för kameran är ett måste. Sedan är det bra om kamerorna inte kostar skjortan. Gärna billiga men prisvärda.
Beställa från Kina eller köpa i Sverige?

Känner att tråden snubblar lite på forumdelen och kanske skulle ligga på hårdvara, nätverk eller dyl?

Köpte ARLO webkameror till föräldrarna i julklapp - kostar en del men för dom var de enkla att installera, lätt att installera och den pushar/mailar vid rörelse.

Kanske inte intressant om du vill köra "inhouse" lagring av datat men ett tips i alla fall

Visa signatur

Gaming: Asus 3080 Ti + 5900X
ESXI: Intel NUC,i7-8559U + i5-8259U 32GB Ram
Rojter: UCG-Ultra, WAN 1000/1000

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zakire:

Jag är också i kamera-tankar och jag kikat lite på Ubiquiti's kameror. Verkar prisvärda.

Jag har kikat på den här. Ser ut att ha IR.
Finns också lite dyrare varianter med t.ex. optisk zoom etc. Alla deras kameror finns här.

Checka priser hos Dustin: https://www.dustinhome.se/search/uvc

Synd bara att det är passiv PoE på det mesta av Ubiquitis grejor

Skrivet av lanbonden:

Jag säger lite som jag sa till en kollega som skaffade kamera då de haft problem med inbrott i området, vad är meningen med en övervakningskamera om den är så dålig så att du inte ser mer än att där varit ett bus, det hade du ändå redan konstaterat när du såg att det varit inbrott.

Ja 720p är nog att föredra.

Permalänk
Medlem

Meningslöst med kameror. Skaffa brytskydd på altandörrar som är tjuvens favorit. Larm kopplat till larmcentral om det är kort responstid från larmfirman, annars kan det kvitta med larmcentral.
Sätt upp bra LED-strålkastare utomhu som tänds med PIR. Skitjobbigt för bösset när de smyger mellan kåkarna och lamporna tänds allteftersom.
Skaffa styrning på lampor typ Telldus eller Z-wave.

Snacka med grannar när du reser bort så de tömmer post/skottar etc.

Permalänk
Medlem

Skulle säga att det är bättre med ett larm som tjuter SATAN och drar igång strålkastare. Tror ingen bov vill vara kvar då, då detta drar till sig uppmärksamhet från grannar osv. Kameror är väl ett plus för att försöka lyckas identifiera boven.

EDIT: Annars så finns det massor med övervakningskameror till riktigt bra priser på DX (Kategorier finns på vänster). Gratis frakt och tar tid att få hem (max en månad) men värt det om du kan vänta. P.S Tull och moms kan tillkomma om du har otur.

Fixade en mera "direktlänk" till kategorin för säkerhet.
Visa signatur

Ryzen 1700 @3,8Ghz 1,342V | Corsair Vengeance LPX 2x8Gb (CMK16GX4M2B3000C15) | Asus Prime x370 Pro | KFA2 GTX 1080 Ti

Permalänk
Skrivet av Tony32:

Skulle säga att det är bättre med ett larm som tjuter SATAN och drar igång strålkastare. Tror ingen bov vill vara kvar då, då detta drar till sig uppmärksamhet från grannar osv. Kameror är väl ett plus för att försöka lyckas identifiera boven.

EDIT: Annars så finns det massor med övervakningskameror till riktigt bra priser på DX (Kategorier finns på vänster). Gratis frakt och tar tid att få hem (max en månad) men värt det om du kan vänta. P.S Tull och moms kan tillkomma om du har otur.

Härdade tjuvar bryr sig inte om ljudet, men har man däremot i trädgården/huset strålkastare på par 100 watt så det blir kritvit (lär dessa garanterat lämna platsen, samt bonusen att kameran får garanterat ljus nog att filma dessa vandaler).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

Skulle rekommendera HikVision kameror (hittas billigt på Aliexpress) de är för närvarande de bästa när det gäller pris/prestanda. Ger riktigt bra bildkvalite och är stabila och enkla att använda sig av. Har själv 5 stycken som jag sedan använder programmet Blue Iris på servern för att hålla koll på (Spela in rörelse, notiferia mobiltelefoner mm).