Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Blir jag hindrad av mitt nätaggregat?

Tjena!

Som titeln lyder så är jag fundersam på om det är mitt nätaggregat jag blir förhindrad av när jag försöker överklocka min 4770k.
Detta är scenariot kortfattat:
CPU multiplier är 46 - startup och prime95 går bra (CPU-Z registrerar 1.3V ungefär). Jag höjer multiplier och systemet vill inte starta, vilket får mig att höja min offset voltage tills att den startar.
Därefter kör jag prime95 och den kraschar snabbt efter någon minut. Just innan kraschen hinner CPU-Z registrera 1.38V. Jag sänker multiplier till 46 och samma sak händer. Dvs systemet kraschar då CPU-Z registrerar kring 1.38V.

Kan detta betyda att mitt nätaggregat, ett Corsair RM650 inte klarar av att ge mer spänning? Driver även ett lätt överklockat GTX780 windforce, en noctua uh14s och några chassifläktar.

Tack på förhand!

Fractal Design R4 - Asus Z87-A - Intel i7 4770k@4.6GHz - Corsair 16GB (2x8G) 1600Mhz - Gigabyte Geforce GTX 780 Windforce - Samsung 850 EVO 250GB - Samsung 850 EVO 250GB - Samsung 840 EVO 120GB - Seagate 1TB 7200RPM - Noctua UH-14s - EVGA Supernova G2 1000W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rosvik
Registrerad
Apr 2002

Är inte agget på nåt sätt defekt lär det inte vara där problemet ligger. Vad är tempen innan krashen?

3770k @ 4.5ghz, Evga 980ti, 16gig RAM, 256GB 850 Evo, AIO H60 med p&p Gentle Typhoon, Fractal Design mini

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av nuud:

Tjena!

Som titeln lyder så är jag fundersam på om det är mitt nätaggregat jag blir förhindrad av när jag försöker överklocka min 4770k.
Detta är scenariot kortfattat:
CPU multiplier är 46 - startup och prime95 går bra (CPU-Z registrerar 1.3V ungefär). Jag höjer multiplier och systemet vill inte starta, vilket får mig att höja min offset voltage tills att den startar.
Därefter kör jag prime95 och den kraschar snabbt efter någon minut. Just innan kraschen hinner CPU-Z registrera 1.38V. Jag sänker multiplier till 46 och samma sak händer. Dvs systemet kraschar då CPU-Z registrerar kring 1.38V.

Kan detta betyda att mitt nätaggregat, ett Corsair RM650 inte klarar av att ge mer spänning? Driver även ett lätt överklockat GTX780 windforce, en noctua uh14s och några chassifläktar.

Tack på förhand!

Det skall nog inte vara några större problem, men däremot så skall du sätta fast volt och skita i offset. Offset fungerar bra ungefär till 4100-4300 men sedan spårar det ur. Dessutom skall du inte köra Prime-95 då denna inte är bra för Haswell, jag har själv en 4770K så jag vet.
/Lifooz

Zarkov: Det finns bara två sorters hårddiskar, de som har gått sönder och de som kommer att gå sönder.

Om man säljer sitt hus, har man inget hus kvar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Mikaelmannen:

Är inte agget på nåt sätt defekt lär det inte vara där problemet ligger. Vad är tempen innan krashen?

Tempen har aldrig överstigit 65 grader. Impulsköpte ett EVGA G2 1000W idag då jag har planer på att driva två 980 Ti + custom loop. Ska se ifall problemet kvarstår

Fractal Design R4 - Asus Z87-A - Intel i7 4770k@4.6GHz - Corsair 16GB (2x8G) 1600Mhz - Gigabyte Geforce GTX 780 Windforce - Samsung 850 EVO 250GB - Samsung 850 EVO 250GB - Samsung 840 EVO 120GB - Seagate 1TB 7200RPM - Noctua UH-14s - EVGA Supernova G2 1000W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Lifooz:

Det skall nog inte vara några större problem, men däremot så skall du sätta fast volt och skita i offset. Offset fungerar bra ungefär till 4100-4300 men sedan spårar det ur. Dessutom skall du inte köra Prime-95 då denna inte är bra för Haswell, jag har själv en 4770K så jag vet.
/Lifooz

Ok tack för infon!
Bör jag köra Aida64 istället? Och vad har du för klock på din 4770k om man får fråga?

Fractal Design R4 - Asus Z87-A - Intel i7 4770k@4.6GHz - Corsair 16GB (2x8G) 1600Mhz - Gigabyte Geforce GTX 780 Windforce - Samsung 850 EVO 250GB - Samsung 850 EVO 250GB - Samsung 840 EVO 120GB - Seagate 1TB 7200RPM - Noctua UH-14s - EVGA Supernova G2 1000W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av nuud:

Ok tack för infon!
Bör jag köra Aida64 istället? Och vad har du för klock på din 4770k om man får fråga?

Precis, kör Aida64, det är betydligt bättre för Haswell.

Jag kör offset voltage med en klock på 4,0GHz, allt över det vore gravt slöseri.
Eftersom att mina 2st R9 290 i CF, blir totalt ihjälslagna av proppen, även om jag skulle sänka honom till original 3,5GHz.
Jag har dock på 4,0GHz eftersom att jag renderar i Sony Vegas emellanåt.

Här har du ett album på mina inställningar.

http://imgur.com/a/EvJnF

/Lifooz

Zarkov: Det finns bara två sorters hårddiskar, de som har gått sönder och de som kommer att gå sönder.

Om man säljer sitt hus, har man inget hus kvar.