När kommer man förbjuda fossila bränslen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonas1972:

Det är därför vi betalar något som heter vägskatt varje år. Men vad fan dom pengarna tar vägen har jag aldrig förstått så dåliga vägar som vi har här hos mig på landet:-)

Sägs att minst 50% går till annat än själva vägbygget. Vet inte om det går till mutor för att ens bygga en väg eller om det ska vara som en extra"löneförmån" är ju jobbigt att planera

Hörde en som jobbade vid järnvägen som grävare och om det stämmer så är det riktigt dyrt, på grund av närmare 50% eller om det var mer inte gick till varken arbetare eller till renovering av järnvägen.

Skrivet av -=Mr_B=-:

Det är inte bara ute på landet vägarna är dåliga, tyvärr. Överlag slösas vägunderhållet bort på dyra entreprenadtjänster, som ger ett undermåligt resultat, trots det godkänns, eftersom entreprenörerna själva står för efterkontrollen, (!) och sen får man köpa in "fixen", återigen oftast från samma entreprenadbolag. Är det klokt eller?
B!

ooo ja och när dom sen gör om det så blir det inte mycket bättre. Vet när dom byggde ny motorväg i trakten (som inte är mer än påbörjad), kostade den 1000kr metern (var uppskattningen), det dom avslutat hittills på 2/3 mil väg är 100miljoner fattigare (tror det var ungefär den vägsträckan).

Är ombyggnad av en landsväg och problmet är att det är ett par avfarter. Det är kostsamt att göra vettiga avfarter, det dom byggt hittills är faktiskt rätt bra. Även avfarterna är okej, synd att dom inte kunde avsluta bygget (hade blivit rätt bra).

Men annan väg dom byggde som motortrafikled blev inget bra (avfarterna på ett ställe är inte bra gjorda), hände också olyckor där i början. Tanken är vägen ska gå från tvåfiligt till enfiligt en bit och ena svänger då av motortrafikleden andra är ju omkörningsfilen som man ska byta till (många som missar det, speciellt när vägen var ny).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

Sägs ju att det tappades kompetens när de slog ihop Vägverket och Banverket till Trafikverket. Deras produktionsbolag Svevia och Infranord ska inte heller varit välskötta, och konsulterna hos myndigheterna som skulle ansvara för att projektering blir gjord på ett bra sätt och satt på specialistkompetens slogs ju ihop till Vectura som är upplöst idag efter att Sweco köpte upp det. Det finns alltså troligen inte längre kompetens att driva myndigheterna på ett korrekt sett. Det har ju mest med styrningen och regeringens vilja att helt bolagisera och sälja ut viktiga delar att göra. Fungerar det så dåligt att de inte ens kan upphandla spelar det ju inte heller roll att underleverantörerna har fått den kompetensen.