Permalänk
Medlem

En mus och ett tangentbord till 2 datorer

Trodde det skulle vara enkelt att hitta en switch så jag kunde koppla en mus och ett tangentbord till två olika datorer, men tydligen inte.

Det jag vill göra är att använda samma mus och tangentbord till två olika stationära datorer. Dessa datorer är dock kopplade till samma skärm som har två ingångar och man kan enkelt välja vilken man ska använda. Jag vill inte använda en vanlig KVM switch (med video) då det blir komplicerat och dyrt. Så här tänkte jag att skärmarna skulle vara kopplade.
Huvudatorn -> huvudskärm + 2 sidoskärmar
Extradatorn -> enbart till huvudskärm
Mus och tangentbord till valfri dator.

Innan någon börjar undra varför man vill koppla så här kan jag säga att extradatorn ska vara en Win XP maskin där jag kan spela mitt favorit spel Command & Conquer decade. som andra med multiskärms setup vet fungerar det inta att spela C&C Generals med mer än en skärm då man inte kan scrolla runt kartan på grund av hur EA valt att göra styrningen i spelet. Att installera spelet i en virtuell maskin fungerar inte heller då spelet (enligt vad jag läst) använder sig av lite konstiga anrop till processorn som det inte finns stöd för i virtuella maskiner. Det går inte heller att spela i Win 10 eftersom DX12 bara emulerar äldre versioners hantering av grafiken vilket gör att det går fruktansvärt långsamt. Alltså tänkte jag bygga mig en "ny" maskin med begagnade delar jag har liggande och installera Win XP på den och sedan kunna spela detta spel på den maskinen. Dock vill jag helst inte ha för mycket grejor på själva skrivbordet, där av denna fråga.

Jag har googlat runt ett tag och hittar inget bra, någon som har något tips?

Permalänk
Medlem

Kan inte programmet Synergy fungera? http://www.synergy-project.org/

EDIT: Borde ju fungera att att "växla dator" och sedan koppla om huvudskärmen från dator 1 till dator 2.

Permalänk
Medlem

Här:
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/_K%C3%96NIG-CMP-USBSW2-M...
Har använt en likadan för samma syfte.

EDIT: Vänta, jag hade inte en könig, ska kolla om jag hittar exakt den jag använt.

EDIT2: Denna är det:
http://www.misco.se/Product/Product.aspx?P_ItemId=10151932&af...

Men du behöver komplettera med USB hubb till tangentbord och mus.

Permalänk
Rekordmedlem

Man måste inte köra video genom en kvmswitch men Synergy funkar troligen bra det också

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Man måste inte köra video genom en kvmswitch [...]

Tänkte inte på det. konstigt att man kan fokusera på något så man inte ser de enklaste alternativen, Tack för att du öppnade mina ögon.