Permalänk
Medlem

Multiskärms lösning!

Hejsan!
Har ett problem med mina bildskärmar till datorn.
Jag har en tv som jag kopplat till pc:n via hdmi, sen två datorskärmar där huvudskärmen U2412 är via displayport och den sekundära U2209 via dvi.
Problemet är att när jag ska använda datorn så måste jag dra ur hdmikabeln till tv:n eller låta den vara på annars släcks huvudskärmen. Hur löser jag detta på bästa sätt? Tv:n har jag på andra sidan väggen i vardagsrummet och är kopplad till pc:n eftersom jag streamar allt jag ser på den.
Samtidigt är det ofta som jag bara vill använda datorskärmarna till spel o surf... Är det så illa att jag behöver skaffa en annan dator/streambox för att det ska fungera.
Grafikkortet jag har är ett Radeon R9 280

Skulle vara väldigt tacksam om någon har en bra lösning på detta... Alltså kunna välja bildkälla utan problem, ska det vara så krångligt att få det att fungera? Jag brukar köra duplicate när jag streamar till tv:n för övrigt.

Tack på förhand mvh Bikerrog

Permalänk
Medlem

uppdatering av tråden

Har läst i forumet så mycket jag orkat utan att hitta just det här problemet. Just problemet att då tv stängs av så blir primärskärmen svart fanns det fler som hade. Men hittade ingen lösning förutom att låta tv vara på eller dra ur hdmi-sladden.

Permalänk
Medlem

Se om du kan starta intern gpu och koppla tv:n till den. Det lär lösa ditt problem. Det kräver dock stöd för Intern gpu och hdmi port på ditt moderkort

Visa signatur

Protonmail: enkel krypterad mail gratis
BitWarden: krypterad lösenordshantering man kan, men inte måste, köra på egen server

Permalänk
Moderator
Moderator

Undrar om detta är den gamla frågan om delade kretsar för två av utgångarna, dvs vissa kort i AMD serien har tidigare nytttjat samma krets för signal ut (var väl en så och dvi om jag minns rätt). Får googla lite och återkomma.

TS, vilka utgångar har du på kortet och vilka alternativ har du på skärmarna? Bara hdmi till tvn misstänker jag.

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers