Ny SSD, blåskärm efter en vecka?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2012

Ny SSD, blåskärm efter en vecka?

Jag har nyligen behövt byta upp mig från en konventionell hårddisk till en SSD. Detta efter jag blivit hackat och inte kände mig säker med samma HDD. Jag köpte en 60GBs disk från Kingston och det är det enda jag har just nu.

Jag har windows (såklart) och ett par mindre appar på datorn, jag har vid skrivandets stund 5.57 GB kvar att använda. Nu efter jag suttit och spelat så stängdes Windows ner och sa att jag ej har någonstans att boota datorn ifrån, jag gräver sedan lite i datorn och byter både SATA kontakt och SATAPWR kontakt. Allt verkar fungera som det ska nu, har någon en idé på vad som skett?

HAF XB, GTX 970, 2500K, P8Z68-V, AX860
Logitech G930, Logitech G502, QPAD MK 80

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2012

Allt verkar funka nu, är osäker på vad som egentligen hände.

HAF XB, GTX 970, 2500K, P8Z68-V, AX860
Logitech G930, Logitech G502, QPAD MK 80

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Tuffingpågatan:

Jag har nyligen behövt byta upp mig från en konventionell hårddisk till en SSD. Detta efter jag blivit hackat och inte kände mig säker med samma HDD. Jag köpte en 60GBs disk från Kingston och det är det enda jag har just nu.

Jag har windows (såklart) och ett par mindre appar på datorn, jag har vid skrivandets stund 5.57 GB kvar att använda. Nu efter jag suttit och spelat så stängdes Windows ner och sa att jag ej har någonstans att boota datorn ifrån, jag gräver sedan lite i datorn och byter både SATA kontakt och SATAPWR kontakt. Allt verkar fungera som det ska nu, har någon en idé på vad som skett?

Kingston V300 ?

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

@Tuffingpågatan:

1. Satakabeln var trasig
2. Sataporten var trasig/glappkontakt
3. SSDn är på väg att ge upp

Hade en OCZ-enhet tidigare och vi vet ju alla att de innan uppköpet var överlägset sämst på marknaden. Använde inte den som systemdisk men fick ändå blåskärmar och andra konstigheter. Det vanligaste var också att enheten inte hittades i Windows. Bytte jag däremot port så kunde den vara med och lira ett par dagar som bäst, men försvann 9/10 gånger när datorn startades om.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av trickeh2k:

@Tuffingpågatan:

1. Satakabeln var trasig
2. Sataporten var trasig/glappkontakt
3. SSDn är på väg att ge upp

Hade en OCZ-enhet tidigare och vi vet ju alla att de innan uppköpet var överlägset sämst på marknaden. Använde inte den som systemdisk men fick ändå blåskärmar och andra konstigheter. Det vanligaste var också att enheten inte hittades i Windows. Bytte jag däremot port så kunde den vara med och lira ett par dagar som bäst, men försvann 9/10 gånger när datorn startades om.

samma sak här förlorade massor med bilder på talgoxar när en av mina hdd krasha.

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

@Grönahunden: haha:D oh tit, great!

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Grönahunden:

Kingston V300 ?

Ja det är det, har du haft samma problem?
[quote postid="15621319" userid="8582" name="trickeh2k"]
@Tuffingpågatan:

1. Satakabeln var trasig
2. Sataporten var trasig/glappkontakt
3. SSDn är på väg att ge upp

Som sagt i tråden bytte jag både sata port och sata kabel och allt verkar fungera.

HAF XB, GTX 970, 2500K, P8Z68-V, AX860
Logitech G930, Logitech G502, QPAD MK 80

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Tuffingpågatan:

Ja det är det, har du haft samma problem?
[quote postid="15621319" userid="8582" name="trickeh2k"]
@Tuffingpågatan:

1. Satakabeln var trasig
2. Sataporten var trasig/glappkontakt
3. SSDn är på väg att ge upp

Som sagt i tråden bytte jag både sata port och sata kabel och allt verkar fungera.

Kingston gjorde en fuling du kan läsa mer här, inte bara att läs hastigheten går ner utan många får också blåskärm.
http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdn...

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644