En Sata-disk har "försvunnit" efter Win10-installation...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jun 2007

En Sata-disk har "försvunnit" efter Win10-installation...

Jag har precis uppgraderat till Windows 10och upptäcker då att en SATA är försvunnen. Däremot har jag en "ny" som bara är på 100mb.

Någon som har en lösning på det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Feb 2005

Höger kick på den här datorn och välja "hantera" sen diskhantering kolla om disken finns med där och tilldela den en enhetsbokstav.

Desktop|Intel I7 6700k|Asus Z170-e|Nvidia GTX 660|Corsair DDR4 2x8GB|520GB SSD|1,5TB
Mouse|Steelseries Sensei|Keyboard|Qpad MK50|Monitor|Benq XL2420t|Benq G2010WA
Laptop|HP ProBook 4320s I3|128GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 411j 13TB
Tab|Nexus 7 2gen 16GB|Phone|Iphone SE 64GB|HTPC|Raspberry Pi B+/3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

@VictoryKid:

Efter att jag installerat W10 så har min gamla snurrdisk haft lite bekymmer att vakna till liv efter att datorn varit i sleep eller standby. Det man kan göra är att gå in till disk management, högerklicka och välj "Rescan Disks". Det har bara hänt ett fåtal gånger för mig så har inte orkat bry mig om en mer permanent lösning.

Lycka till

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Tairy Hesticles:

@VictoryKid:

Efter att jag installerat W10 så har min gamla snurrdisk haft lite bekymmer att vakna till liv efter att datorn varit i sleep eller standby. Det man kan göra är att gå in till disk management, högerklicka och välj "Rescan Disks". Det har bara hänt ett fåtal gånger för mig så har inte orkat bry mig om en mer permanent lösning.

Lycka till

Det hjälpte inte
Den syns inte alls i diskhanteraren.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av VictoryKid:

Det hjälpte inte
Den syns inte alls i diskhanteraren.

Skickades från m.sweclockers.com

Syns den i bios/UEFI:n?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Jun 2007

Den kom tillbaka efter att datorn startade om sig fjärde gången...varför gör datorerna så här 😠😠😠😠

Skickades från m.sweclockers.com