NVIDIA Tesla M2050 - Beräkningsprocessor! Alternativ till Quardo 6000?

Permalänk

NVIDIA Tesla M2050 - Beräkningsprocessor! Alternativ till Quardo 6000?

Jag har denna NVIDIA Testa M2050. Än så länge var det en cool-grej-att-ha då jag aldrig hann lära mig programmera CUDA för att göra matematiska beräkningar. Detta kort söker ny ägare då det bara samlar damm.

Ifall du pysslar med CAD/CAM lär du tycka detta kort är roligt. Kortets styrka ligger i att den är snabb på dubbla flyttal om 8 bytes.. medans spelkorten kör på flyttal om 4 bytes. Som ett spelkort är prestanda hos Tesla M2050 motsvarande en GTX 750.... men inom beräkningar är Tesla M2050 ca 16 ggr snabbare än en GTX 750.

Med hjälp av NVIDIAs Maximus technologi kan du kombinera detta kort med det betydligt dyrare Quadro Korten. Prestandan hos Tesla M2050 motsvarar den hos Quadro 6000 men Quadro har 6GB minne istället för 3GB. Chipsen inne i Tesla M2050 och Quadro 6000 är väldigt lika.. Begagnat priset för en Quadro 6000 är ca 6000kr.

http://www.nvidia.com/object/multi-gpu-technology.html

Ifall du har ett billigt Quadrokort, t.ex. NVS 295, kanske du kan kombinera denna med Maximus teknologin? Jag vet inte riktigt.... har inte kollat efter. Mitt Tesla kort har inget uttag till skärm med ändå går det att använda den till CAD/CAM.. see youtube https://www.youtube.com/watch?v=tpkURgTpehg
(Detta kort är ca 7x snabbare än de nyare i7 processorerna.. du har 515 Gflops i min Tesla jämfört med 70 Gflops med en betydligt dyrare i7 processor.)

Leker du mycket med Matlab?? Då måste du ha detta kort... det speedar upp din dator 2-10x. Med vissa beräkningar kan man speeda upp 100x. Så kul är det väl inte sitta med KTH läxorna och vänta på resultat....??? tänk om det gick fortare?

ECC minne finns i alla superdatorer och enterprise servers... För spelkort, som inte har ECC, är inte det inte så noga med att några bitar flippat ur och beräkningarna är fel... Ifall du kör med ECC aktiverat så sjunker minnet kapaciteten från 3GB till 2,625GB.

CAD/CAM, räkna, spela, rita... eller kanske cool-grej-att-ha grej??? Du bestämmer..

Kortet sitter nu i en Dell Precision T3400 med en QUADRO NVS 295.. ifall du vill min linuxbruk lägg till 1000kr.

Överpris har det.. iallafall hos Misco..
http://www.misco.se/Product/Product.aspx?P_ItemId=5862341&hbx...

Och till sist... specs..
http://www.nvidia.com/docs/IO/43395/NV_DS_Tesla_M2050_M2070_A...

Hör du?? Kortet ropar "Köp mig! Köp mig!".

Läs hela annonsen här

Permalänk
Medlem

Cool, synd att den är så rackarns hopplöst slö idag på Single precision Math. Renderar väldigt mycket grafik/ArchViz på GPU själv via Cuda. Nästan sugen på att köpa bara för att spika upp på väggen på kontoret eller nått.

Men tjejen/budgetansvarig hade strypt mig, så bäst jag avstår.

Skön annonstext annars, håller tummarna att du får sålt på det iaf. Lycka till och ursäkta mitt offtopic inlägg.

Visa signatur

Ride more, Work less!