Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2003

övre PCI-xpress port bränd

tjenare ! nu har jag lyckats utan nå större besvär bränna den övre pci-xpress porten där grafikkortet satt så jag tänkte höra ifall det spelar nån större roll vart grafikkortet sitter ?
har själv alltid satt det i den övre porten för att få lite mera luft men nu när man bränt den porten så har man ju inte så många alternativ kvar
så min fråga spelar det någon roll i vilken port det sitter ?

PS mb har sli funktion så ingen tror jag försöker få dit kortet på en standard pci port

MSI 990fxa-gd80 ,16 GB ram, AMD FX 8350, MSI GTX 970 ,Creative X-fi Fatality edit , Fractal R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Enligt MSI:s hemsida så har du två stycken PCI-E 2.0 x16-portar på moderkortet, kika på moderkortet så att du hittar den andra och sätt kortet där istället, jag tror det borde funka?
Funkar moderkortet fortfarande alltså?

ASUS Z97-A | Intel Core i7-4790K | Cooler Master Hyper 212 EVO | ASUS GeForce GTX 780 | 2x8GB Corsair Vengeance Pro
Samsung 850 EVO 250GB | Western Digital Caviar Black 1TB | Cooler Master V750S
Cooler Master CM 690 III | Saitek Eclipse III | Samsung S24D590L

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2013

Det ska fungera om du sätter det i någon annan 16/8x port. Men hur lyckades du bränna den?

Speldator: Intel core i5 3570k 4,2GHz@1,128V| Asus P8Z77-I DELUXE | EVGA GeForce GTX 660Ti custom backplate | Fractal Design Node 304 | Cooler Master Hyper 212 EVO | Samsung 840 basic 120Gb SSD | 2Tb Seagate Barracuda 3,5 HDD | Corsair Venganse LP 16Gb (2x8) 1600MHz cl10 | Be Quiet! Straight power 600w 80+ Gold |Windows 8.1| Lapptop: Lenovo T420p Kringutrustning: Qpad MK-85 Pro MX-Brown | Qpad QH-85 | Logitech MX-518 | ASUS PB278QR | Audio Pro Addon T14

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2003

jadå allt funkar nu iallafall , problemet började för någon vecka sedan då skärmarna helt plötsligt gick ner i standby läge mitt under körning , men med en omstart var det igång igen , men idag dog dom igen mitt under en hård omgång Mad max , men den här gången starta inte datorn om utan hamna i debug läge d6 efter ett långt bip och två korta bip

MSI 990fxa-gd80 ,16 GB ram, AMD FX 8350, MSI GTX 970 ,Creative X-fi Fatality edit , Fractal R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2003

nu börjar jag ana ugglor i datorn ! samma sak händer igen ,skärmen går ner till standby och inget annat händer , jag rebootar via chassit och datorn ställer sig i d6 läge igen och piper 3 gånger , gör en chansning och tog ut kortet blåste rent det flyttar upp kortet till första pci-x porten jag trodde var bränd och allt rullar igång igen .

nu har man ju fått ett stort frågetecken över huvudet , va fan kan det vara för fel ? får den för lite ström helt plötsligt ? håller gf kortet på att dö eller moderkortet ?

MSI 990fxa-gd80 ,16 GB ram, AMD FX 8350, MSI GTX 970 ,Creative X-fi Fatality edit , Fractal R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2003

klippt från msi hemsida angånde d6
1: Poorly Seated graphics card - remove it and reseat
2: Poorly seated CPU - remove the cpu and reseat it correctly...
3: Bad Video Card BIOS- your graphics card may be defective or may require its VBIOS to to flashed
4: Defective Graphics card - will require the card to be RMA'd for replacement
5: conflict between the board bios and video card - may require the board to be updated to support the video card
6: Defective board - will require the board being RMA'd for replacement

MSI 990fxa-gd80 ,16 GB ram, AMD FX 8350, MSI GTX 970 ,Creative X-fi Fatality edit , Fractal R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2003

nu dog det igen , testar nu med att lägga chassit ned ifall det är så att något hänger snett pga vikt har även försökt skruva fast cpu och gpu ännu lite till .
så nu har man ett väldigt stort antec 1200 liggande på golvet =(

MSI 990fxa-gd80 ,16 GB ram, AMD FX 8350, MSI GTX 970 ,Creative X-fi Fatality edit , Fractal R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sölvesborg
Registrerad
Nov 2009

Detta var skumt.
Har du anslutit alla extra strömkablar till grafikkort, moderkort etc?

Lite fler frågor:
1) Har allt funkat för dig tidigare?
2) Har du gjort någon förändring i ditt system (förutom byta PCIe-slot)

Saker och ting brukar inte börja krångla utan orsak.
Vi behöver hitta orsaken!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Aug 2011

Det går inte "bränna" en PCIe-port bara sådär medan resten av moderkortet är intakt, det är något annat fel. Det enklaste är ju att testa med andra komponenter men du kanske inte har några andra att testa med?

http://xkcd.com/386/
http://readthefuckingmanual.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Megahertz_myth

”Alltså vad är det med grafikkortsmakare och bokstaven X? Det är precis som med dansbandsmusiker och bokstaven Z.”

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2003

Problemet är fixat , var tydligen grafikkortet som gått åt skogen och då minnena på kortet , vet inte om det berodde på överspänning eller överhettning men nått låg bakom det iallafall så nu vart det ett 970 Gtx istället och allt funkar som det ska och bättre

MSI 990fxa-gd80 ,16 GB ram, AMD FX 8350, MSI GTX 970 ,Creative X-fi Fatality edit , Fractal R5