Permalänk
Medlem

Hjälp ang. mITX bygge

Hej alla Sweclockare!

Jag går för tillfället i nian och har nu under höstterminen Trä & Metall slöjd. Under en längre period har jag velat bygga ett eget chassi, men då jag saknar både verktyg och arbetsplats så har det ännu inte blivit någonting av det hela, men nu med denna chans så känner jag att jag bara måste ta den. Dock har jag lite frågor först så att allt blir rätt från början, har suttit och testat mig lite fram i google sketchup och har fått ihop en liten design som jag tänkt utgå ifrån.

Chassit ska alltså rymma ett mITX moderkort med en i5:a och ett palit gtx 770 (ca. 25 cm långt). Hade tänkt använde mina nuvarande delar bortsett från moderkortet som för tillfället är ett ATX kort. (Tips på mITX moderkort till en i5 4670K samt kylare till denna tas gladligen emot dessutom ) Nätagget är ett CX600M.

Skissen jag kommit upp med för tillfället har två 120 mm fläktar i fronten samt en 120 mm där bak. Moderkortet ligger ner på en moderkorts plåt som är 30 mm från golvet, detta då jag var tvungen att få plats med två stycken 3,5" HDD någonstans, med processorn riktad upp mot taket.

På bilderna är nätagget en liten fyrkantig klump nere i ena hörnet.

Bilder:

Dold text

Mina undringar är då som följande:

Kommer grejerna kylas ordentligt? Nätagget kyls ju av sig själv då den har en 140mm fläkt som drar in luft under ifrån men klarar sig resten av grejerna? Processorkylaren är inte spikad utan tog bara ett torn från 3d workshopen som passade men har kollat på Noctua NH-D9L.

Vad är bästa material för detta? Hade tänkt mig helt i aluminium samt plexiglas för sidofönstret men andra förslag tas gärna emot.

Om det finns någonting annat jag bör tänka på så tar jag gärna emot tips.