Suddigt ibland på extern bildskärm

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2015

Suddigt ibland på extern bildskärm

Vilket irriterande problem, vissa program och fönster är suddiga medans andra helt perfekt.
Har en helt ny bärbar Dell och en Dell extern bildskärm.

Kör med alla rekommenderade inställningar, upplösning etc. Har även provat ställa in true type utan lycka samt uppdaterat drivrutiner för bildskärm, kort osv.

Vad är problemet??

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

Kabeln du använder till skärmen är vad ?
ganska ofta att vga visar detta problem pga att det är en analog signal istället för digital.

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.8 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Dell
Registrerad
Jul 2011

Hej Amando

Hvilken kabel tilslutning bruger du? Du vil altid få det bedste resultat ved at bruge Displayport, eller alternativ HDMI.

Hvilken model er skærm og computer?

Med venlig hilsen

Karina Hansen
Nordic Social Media Support Specialist
Følg os på Twitter: @DellLyssnar og Facebook

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

3570k @ 4,4 // Zotac 980 ti Amp Edition // 16GB DDR3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Aug 2007

@Amando:

Har du provat auto-funktionen på skärmen? Kanske bilden flyttat på sig något och då stämmer inte pixlarna datorn renderar helt med pixlarna på skärmen helt. Det är inte så troligt men det är det enda jag kan komma på.

@DellCare:

Att displayport och hdmi är de anslutningar som ger bäst bild stämmer inte helt. DVI-D t.ex har samma digitala bildsignal som hdmi och displayport. Det som skiljer är vissa funktioner så som att skicka ljud åt båda håller eller kontrollera funktioner så som volym, eller att vanlig dvi inte klarar extremt höga upplösningar. Men dessa gäller mera inom hemmabio. Handlar det bara om bildkvalitet till en datorskärm är det ingen skillnad i kvalitet mellan hdmi, displayport och dvi.

Om jag skulle ha fel i detta får ni gärna rätta mig, men vad jag förstått så är det såhär det fungerar.

Citera mig så att Jag kan hitta tillbaka!

Trädvy Permalänk
Bildexpert
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

Jag har fått flera liknande frågor och det verkar finnas ett samband med Windows 10. Kanske något som löser sig med tiden?

Vore det problem med förbindelsen, till exempel HDMI mot en skärm som har overscan aktiverat, skulle hela skärmen vara otydlig hela tiden.

Läs mer i SweClockers guider till BildskärmarPixelklockanDVI & VGAHDMITV

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2010

Jag gissar på att du använder Windows 10 för detta låter som du har "Scaling" påslaget i windows. Är ingen expert i ämnet men vad jag vet så har inte alla program stöd för riktig scaling än och detta medför suddig text i vissa program (har samma sak).
Följde aktivt Microsofts "Build" blog under windows 10 utvecklingen och där någonstans togs detta upp och förklarades väldigt bra, googla gärna (kan inte köra copypaste just nu )

Photo enthusiast, IT-geek, coder, designer & self-proclaimed pixel-peeper. All in all I have a strange interest in collecting light with electronic devices in unusual but specific ways.