Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Askim
Registrerad
Jan 2008

Bordsställ för PC monitor

Hej alla glada här på Sweclockers!

Sedan flera år tillbaks har jag suttit framför en Samsung SyncMaster P2450, men först nu har jag blivit mer medveten om ergonomi och allt vad det innebär. Jag skulle därför vilja kunna höja skärmen, men jag hittar ingen annan lösning för detta än de VESA-ställ som normalt utannonseras på t.ex. Inet, Dustinhome och Kjell.

Tittar man på Inets sortiment under bordsfästen (http://www.inet.se/kategori/609/bordsfasten) så hittar man i princip endast svindyra, komplexa VESA-stativ vars funktioner överstiger mina behov med råge. Jag vill i princip bara kunna lyfta skärmen upp och ner, och kanske vinkla den en aningen också. Dessutom vet jag inte om t.ex. ett vanligt VESA-ställ får plats för min tänkta yta. Kanten på mitt skrivbord är nära en vägg, och måste fortsätta vara så för att saker och ting ska se snyggt ut och för att jag ska få plats med allt i mitt rum. Det finns lite mellanrum mellan kanten på skrivbordet och väggen, men jag vet inte om det är tillräckligt stort för att kunna få plats med armen som t.ex. det här stativet har: http://www.inet.se/produkt/2205314/m-vesa-gas-lift-arm-single.... Armen är liksom kraftigt riktad inåt innan den vinklar ut igen.

Jag tittar lite grann på det här stativet; http://www.inet.se/produkt/2205310/m-vesa-deskmount-iii-svart..., men jag vet inte riktigt vad för olika funktioner det har. Kan man ta bort armen som riktas utåt och klara sig bra med en arm som endast rör sig upp-och-ner?

Så, är det någon som har råd?

Tack på förhand!

Mvh / seriegubben

Intel Core i5 6600K 3,5GHz / Noctua NH-D14 / ASUS GTX GeForce 1070 OC / Optiarc AD-7200S / Fractal Design Define R5 / Corsair RM750x 750W / MSI Z170A Krait Gaming 3X / Corsair 16GB DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance LPX / Samsung SSD 850 EVO 250 GB / 1TB Western Digital / 2 st. Noctua NF-A14 PWM, 2 st. Noctua NF-P12 / Windows 10 / Samsung SyncMaster P2450

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2013

Netonnet har några prisvärda modeller. Har dock inte använd någon av dem.

https://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/monitorfaste