Samsung 950 Pro SSD ute i oktober

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2001

Samsung 950 Pro SSD ute i oktober

För alla er som är på jakt efter HD prestanda, läste till min stora glädje att Samsung släpper sin 950 Pro SSD i oktober. I princip en SM951 NVMe fast med MLC V-NAND.

http://www.anandtech.com/show/9650/samsung-announces-950-pro-...

Blir till att avbeställa SM951 NVMe och vänta en månad på denna ist.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014

ooo...

nom nom

EDIT: Heh.. så alla som jagat 951 enheter har jagat OEM 2D NAND baserade enhet... good job

Nackdelarna jag ser är 512GB (1TB ska komma men inte än), Samma kontroller som OEM versionerna (som har rapporteras bli väldigt varm, 100+ grader), samt konstigt nog är prestandan "typ" samma (???) som 951, vilket tyder på att kontrollern är flaskhalsen, då 3D NAND bör vara betydligt snabbare (är det i andra enheter iaf).

Dock är det nog en väldigt bra enhet som primär SSD disk, baserat på hur bra 951 är.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2015

Det är inte förvånande att ett snabbare gränssnitt för SSD kommer mer och mer

Det är inte förvånande att ett snabbare gränssnitt för SSD kommer mer och mer med tanke på att de når sin maximala överförings hastighet för SATA vid ca: 200Gbyte det känns lite som slöseri med överförings hastighet att inte utnyttja den mer för större SSDs.

I raid 0 så bottnar överförings hastigheten mellan 3 till 4 diskar en så länge, så där omkring ligger fortfarande arkitekturen den praktiska i varje fall, även om den borde kunna nå lite högre med tanke på Thunderbolt med 2*20Gbyte/s och nu 40Gbyte/s.
Så motsvarade fart av 8 st. i raid 0, när vi har SSDs SATA diskar på 2 Tbyte men en vis tröghet att krypa flaskhalsarna är naturligt.
Men vi borde kunna se ett närmande av gränsvärdena med tiden.