Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
*****
Registrerad
Aug 2006

Ljusstark skärm för utomhus bruk

Någon som kan rekommendera en skärm som funkar bra för utomhus bruk?
Tänkte ha en skärm kopplad till en dator i en båt för Båtnavigation, Och det kan ju vara ganska ljust så man inte ser på vanliga skärmar!

Kan tänka mig att göra en liten ram av kartong runt skärmen "enkelt" och den behöver ju inte vara stor

Inte Core i7 4790K
Asus Z97-A
Asus Nvidia GTX 970 STRIX
Kingston DDR3 HYPERX 8GB 1600MHZ X 2

Trädvy Permalänk
Bildexpert
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

Det finns ljusstarka och större skärmar avsedda för utomhusbruk. Produktkategorin kallas digital signage och är inte en konsumentsektor, så det är sällan något man letar fram på prisjakt och liknande.

Nu tror jag inte ljusstark skärm är rätt väg att gå. Det krävs väldigt mycket för att hantera solljus på öppet vatten och att försöka "lysa ikapp" solen är lite svårt. Minst sagt. Är du bländad av solen kommer en skärm ljusstark som en svetslåga inte att hjälpa.

Därför kan en skärmanordning fungera bättre. Det finns portabla lösningar, rätt så mycket elegantare än en kartong utan att det blir allt för dyrt. Kolla i exempelvis fotobutiker.

Läs mer i SweClockers guider till BildskärmarPixelklockanDVI & VGAHDMITV

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det är väl snarare tvärt om så att man inte vill att skärmen ska lysa utan reflektera solljuset på liknande sätt som andra ytor som inte alstrar ljus.
Det finns hursomhelst skärmar bättre lämpade för ändamålet om man inte köper en färdig navigator med de fördelar de har redan från början.
http://www.ewinsonic.com/New/

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.