Byte Kingston ssd till en större samsung ssd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Nov 2002

Byte Kingston ssd till en större samsung ssd

Har gjort systemavbildning av min nuvarande Kingston SSD disk i windows7 egna program. Köpt en Samsung smabbare o större SSD disk och kan jag bara köra windows 7 systemavbildningen o lägga den till nya disken? Följer ju med en skiva med samsung disken måste det in några drivrutiner eller nåt men kommer inte kingston diskens drivrutiner med in i samsungen då jag lägger in kopian på samsungen. Kommer detta funka felfritt eller kommer inte samsungen bråka om det är kingstons drivisar som ligger i min nuvarande windows7 system? Eller kan man lägga in drivisar efteråt senare?

Fear

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006

@Fear: Din gamla Kingston och din nya Samsung behöver inga speciella drivrutiner för att fungera, det är endast SATA kontrollen på moderkortet som behöver drivrutiner och alla SSD/HDD använder samma SATA drivrutin så du behöver inte installera någon drivrutin för din nya SSD.

Jag tror att skivan som följer med Samsung SSD innehåller Samsung Magican eller Data Migration som du kan installera men det är helt valfritt och din Samsung SSD kommer att fungera även utan några program från denna skiva.

Om du är osäker på hur man lägger över systemavbildningen på en SSD eller HDD så kan du kolla denna sida http://windowshjalp.se/?page_id=260

Edit: På denna sida ser du vilka program som är tillgängliga för alla som köper en Samsung SSD http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite...

janee