Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
gävle
Registrerad
Mar 2011

Problem med skärmsetup, GTX 980

Hej Sweclockers!

Jag håller på att hjälpa en kompis med sin setup. Han har en GTX 980, en stycke Asus skärm via HDMI och en stycke TV som går via HDMI > DP adapter till kortet. Problemet just nu är att main skärmen (Asus) förlorar bilden konstant när man kollar på någon TV kanal via TVn. Så fort man kollar på TVn med HDMI som source istället för TV kanaler så funkar main skärmen utan problem. Också om man byter från HDMI > TV så funkar datorskärmen, men om TVn startas på en TV kanal och inte HDMI så blinkar main skärmen konstant med ett "boop" ljud som kommer i samband med att datorn hittar/förlorar någon enhet, typ när man kopplar in en USB.

Någon som har någon aning om varför det strular om man bara slår på TVn och vill glo Paradise Hotel, men om man först har HDMI source och går till -> TV så funkar datornskärmen utan blinkningar och tillhörande "boop" konstant.

Hjälp uppskattas!

Tack,
Pia

Trädvy Permalänk
Bildexpert
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

Troligtvis är det en inkompatibilitet mellan någondera TV, grafikkort eller adaptern. Eller kanske kombinationen av alla tre. Det finns i alla fall ingen "gör-så-och-så-lösning" utan man måste arbeta sig runt problemet.

Börja med att ändra på ordningen. Använd HDMI-kontakten på grafikkortet till TV:n. Kör DP-till-HDMI-adaptern till Asus-skärmen. Eller allra helst, kör Displayport hela vägen till Asus-skärmen.

Läs mer i SweClockers guider till BildskärmarPixelklockanDVI & VGAHDMITV