Har hårddisken gjort sitt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015

Har hårddisken gjort sitt?

Tjena Swec!

När jag skulle installera Origin på lagringsdisken så slutade den fungera alltså den frös. Nu kan jag inte komma åt hårddisken och kan inte göra en felkontroll heller. Har haft den i ungefär 4 år nu eller mer.

När jag försöker komma åt disken står det bara D:\ är inte tillgänglig och åtkomst nekad. Har även försökt ändra på säkerheten men ingen lycka där heller. Skulle vara tacksam för hjälp för jag klarar mig inte länge på en 120gb ssd.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007

@Will133: Har du prövat göra den strömlös för att se om det hjälper?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av MacAllan:

@Will133: Har du prövat göra den strömlös för att se om det hjälper?

Hur gör man den strömlös? Är inget hype på datorer.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Vad säger SMART-attributen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av jookeer:

Vad säger SMART-attributen?

Vadå ska jag bara dra ur strömsladden ur hårddisken? EDIT: Missuppfattade frågan, ja jag har testat det och den säger att den ska fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2010

Göra den strömlös: Stäng av datorn eller dra ur sladden till hårddisken, ditt val.
SMART: Installera ett program som CrystalDiskInfo och se vad den säger om hårddisken.

Intel i5-3470 / 24GB RAM / GTX 960 / 240GB SSD / 3TB HDD
2x 27" 1440p 60Hz / random tgb / MX518

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av Kattus:

Göra den strömlös: Stäng av datorn eller dra ur sladden till hårddisken, ditt val.
SMART: Installera ett program som CrystalDiskInfo och se vad den säger om hårddisken.

Tackar! Lagar mat just nu så återkommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015

I programmet står det att den ska fungera. Är det virus eller något skit som hamnat i den istället?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Will133:

Hur gör man den strömlös? Är inget hype på datorer.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Will133:

Vadå ska jag bara dra ur strömsladden ur hårddisken?

Skickades från m.sweclockers.com

Givetvis gör du det när datorn är avstängd.
Men du behöver inte gå in i datorn, stäng ner den och dra ut strömsladden bara, vänta i 30 sek innan du sätter i den igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av MacAllan:

Givetvis gör du det när datorn är avstängd.
Men du behöver inte gå in i datorn, stäng ner den och dra ut strömsladden bara, vänta i 30 sek innan du sätter i den igen.

Det funkade inte heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007

@Will133: Ladda ner detta programmet och se vd det säger om disken.
http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av MacAllan:

@Will133: Ladda ner detta programmet och se vd det säger om disken.
http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html

Hälsostatusen säger Bra, Rotationshastighet Unknown. Här är en bild iallafall.
https://mega.nz/#!sow31SLL!AzPFuibWZ1t2sw2Ga2GgbZSBQKztUV0o_GbtTBTaz44

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Will133:

Hälsostatusen säger Bra, Rotationshastighet Unknown. Här är en bild iallafall.
https://mega.nz/#!sow31SLL!AzPFuibWZ1t2sw2Ga2GgbZSBQKztUV0o_GbtTBTaz44

Hmm, har du kollat kablarna så dom inte sitter löst i antingen disken eller på moderkortet?

Kan inte se bilden där du lagt den, posta den här istället http://imgur.com/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av MacAllan:

Hmm, har du kollat kablarna så dom inte sitter löst i antingen disken eller på moderkortet?

Kan inte se bilden där du lagt den, posta den här istället http://imgur.com/

Bild.Har kopplat ur och in ström och satakabeln men funkar inte ändå. Har även kollat till moderkortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Will133:

Bild.Har kopplat ur och in ström och satakabeln men funkar inte ändå. Har även kollat till moderkortet.

Vad jag kan se verkar det normalt, men testa även att byta sata port i moderkortet för disken.
Kanske även skulle prova byta sata kabel om du har fler.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av MacAllan:

Vad jag kan se verkar det normalt, men testa även att byta sata port i moderkortet för disken.
Kanske även skulle prova byta sata kabel om du har fler.

Ok ska testa

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av MacAllan:

Vad jag kan se verkar det normalt, men testa även att byta sata port i moderkortet för disken.
Kanske även skulle prova byta sata kabel om du har fler.

Bytte till annat sata port och bytte även sata kabel men datorn hittade den inte. Bytte tillbaka till den vanliga kabeln och då kunde datorn inte hitta den heller. Försökte på en annan dator men samma resultat där.

EDIT: Provade även att koppla in den kabeln som satt i hårddisken i ssdn och det funkar. Så jag antar väl att hårddisken har gjort sitt efter 4 år.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Will133:

Bytte till annat sata port och bytte även sata kabel men datorn hittade den inte. Bytte tillbaka till den vanliga kabeln och då kunde datorn inte hitta den heller. Försökte på en annan dator men samma resultat där.

EDIT: Provade även att koppla in den kabeln som satt i hårddisken i ssdn och det funkar. Så jag antar väl att hårddisken har gjort sitt efter 4 år.

KAn du ta en bild på hur diskhanteraren ser ut?

Om disk info kan hitta disken så är det troligen bara något mjukvarufel, eller inställning som gör felet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av Paddanx:

KAn du ta en bild på hur diskhanteraren ser ut?

Om disk info kan hitta disken så är det troligen bara något mjukvarufel, eller inställning som gör felet.

Fixade det nyligen, Det var något som hade ändrat så jag inte kunde komma in på disken så fixade det och nu funkar det som vanligt. Tack ändå!