Kör min CPU verkligen på OC inställningar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2011

Kör min CPU verkligen på OC inställningar?

Tjenare!

Håller på att klockar CPU och blir lite fundersam när jag kör tester och benchmarks. Det är en i7 4770k på z87-pro kort. Jag har klockat den till 4.2ghz och undrar nu ifall jag kan lita på CPU-Z.

CPU-z visar att corespeed är 4,17ghz.
HWmonitor visar samma
Windows visar också 4,17ghz men säger att "högsta hastighet" 3,5ghz
Passmark visade 3,5ghz.

Nu till min fundering. Kör min processor på hastigheten 4,17ghz eller ligger den och mesar på 3,5ghz?
Och om den inte gör det. Varför och vad ska jag ändra?

Passmarkscore CPU : 11349 (typ)

http://postimg.org/image/4f9naecpt/

http://postimg.org/image/shs3p837h/

http://postimg.org/image/r2ga1qehx/

MVH!!

Corsair Air 540 | Asus Z87-PRO | INTEL i7-4770K @ 4,2 ghz| 4x4gb 1600mhz RAM | Zotac 980 AMP! XTREME 4GB | SSD 512GB | 2x1tb WD 7200rpm | Cooler Master V1000 1000W | Skärm: ACER XB280HK | OSx + Win 10 pro N 64-bit
---------------------------------------------------------------------------------
Server: Supermicro X7DBP-8 | 2x Intel Xeon E5420 | 16gb ECC | 700w PSU | TS3 | CS:GO | mer i framtiden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Ja din CPU är klockad och till 4,17Ghz och snurrar i desamma, så den ligger inte och mesar

Ända jag grunna på har du slagit av Intel Speedstep och i så fall varför?

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av ggustavsson:

Ja din CPU är klockad och till 4,17Ghz och snurrar i desamma, så den ligger inte och mesar

Ända jag grunna på har du slagit av Intel Speedstep och i så fall varför?

Ah, vad skönt. Blev så fundersam när den visade max hastighet som 3,5

Ja, det hade jag gjort. Gjorde det för jag trodde det var den som ändrade min volt. Men det gör den inte, inte märkvärt iallafall så nu är den på igen

Corsair Air 540 | Asus Z87-PRO | INTEL i7-4770K @ 4,2 ghz| 4x4gb 1600mhz RAM | Zotac 980 AMP! XTREME 4GB | SSD 512GB | 2x1tb WD 7200rpm | Cooler Master V1000 1000W | Skärm: ACER XB280HK | OSx + Win 10 pro N 64-bit
---------------------------------------------------------------------------------
Server: Supermicro X7DBP-8 | 2x Intel Xeon E5420 | 16gb ECC | 700w PSU | TS3 | CS:GO | mer i framtiden