horisontella linjer över hela skärmen...hjälp :/

Permalänk
Medlem

horisontella linjer över hela skärmen...hjälp :/

Postade om ett problem med färger för inte så länge sedan, men nu är det verkligen mera av dessa konstiga linjer jag får psykbryt på!

Det verkar även som att dessa linjer påverkar mina spel också, det känns som att alla spela tappat kantutjämningsfunktionen helt o alla kanter / skuggor etc blir liksom som att du inte har något AA på fast det är maxat, vet att det låter skit werid men någon som kanske har en ide om vad det kan vara?

testat alla typer av drivrutiner installationer/avinstallationer etc men inget biter, hårdvaru problem? =(

Permalänk
Medlem

Det ska se ut sådär i steam chatten

Visa signatur

#Stinkeye

AKA Richardreferenskylare

Permalänk
Medlem

hmm

@Rillkill: Ok, men ah kanske va dumt att hämta pic från steamchatten då, men jag sväääär på guuuud att det är flera spel som ballat ur med just AA funktionen, märkte det först i MTG 5 att liksom det bara såg skit ut fast inget hade ändrats, ska fixa bilder!

Permalänk
Bildexpert 📺

Vad jag ser på bilden är posterisering i horisontella band. Detta kan uppstå för att man kör få bitar i signalen, till exempel 6 bitar istället för 8. Detta ställs in i drivrutinerna för skärmen.

Många enkla skärmar är dock inte bättre än så. De hanterar inte mer än 6 bitar internt och använder olika metoder för att alstra intrycket av fler nyanser. Detta kanske man inte märker till en början men när man väl lär sig se fenomen kan de bli störandet.

Sedan är det förstås kanske som skrivet att det är så bakgrunden ser ut i programvaran. Därför ska man gå på testbilder så att man vet vad man jämför. Till exempel denna:

http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php