Permalänk
Medlem

Fråga gällande köp av ram

Min dator har för nuvarande ett par av dessa https://www.inet.se/produkt/5315127/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-cl9-1600mhz-vengeance-rod#/specs och jag tänkte köpa ett till. Det här är mitt moderkort https://www.inet.se/produkt/1901963/msi-p67a-gd55-rev-b3#/specs

Skulle detta vara något problem?

Permalänk
Medlem

Det kommer absolut att funka, dock stödjer ditt moderkort inte quad channel utan dual channel fast det kommer ändå funka och du lär förmodligen inte ens märka skillnad.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define S GPU: MSI GeForce GTX 980 Gaming 4G MB: Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 CPU: Skylake 6600K @4.5GHz RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 Black 2666MHz PSU: Cooler Master V750S 750W Storage: Samsung SSD EVO 850-series 250GB M.2

Permalänk
Medlem

Vad är det för skillnad på dual och quad channel?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pyro.:

Vad är det för skillnad på dual och quad channel?

Enkelt sagt, dual channel så jobbar två minnen tillsammans, vilket gör att de går lite snabbare.
I quad så jobbar 4 minnen tillsammans.

Du kan identifiera vilken kanal minnena tillhör med vilken färg ram portarna är på moderkortet. Oftast varannan.
Det spelar inte jätte stor roll att du har dual istället för quad, men skulle rekommendera dig att alltid köpa par. Så att om du lägger till stickor vill du ha två till, men det kanske var tanken?
Samma som om du har Quad så tjänar du mer på att köpa tex 4x4GB istället för 2x8GB.

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem

Tanken är att jag vill ha 16 gig. Så med mitt moderkort, är det bättre att köpa 4x4 (dvs jag köper ett till par av det jag redan har) eller att jag köper 2x8?

Permalänk
Hedersmedlem

2x8 är ju bättre, dels eftersom ditt moderkort stödjer dual channel och dels eftersom det kan ge problem att blanda gamla och nya minnen.

Skickades från m.sweclockers.com