Vilka datorhögtalare och hur driva dem?

Permalänk
Skrivet av CROE:

När jag köpte bas forskade jag runt lite på nätet och bad om tips och råd angående köpet. Tydligen är det väldigt stor skillnad på en billigare bas (1-2k) gentemot en dyrare (4k+), då man sparar in på elementen osv. Bra komponenter till ljud är ganska dyrt, men de håller i flera decennier, och blir bättre med tiden - därför är det värt en investering.

Jag är helt grön på detta område och skriver vad andra har sagt till mig, så ta det med en nypa salt.

Men annars så tror jag absolut att det är ett bra köp om du inte är så noga, om du skulle producera musik osv kanske du hade behövt välja en annan bas.

Ja man kan väl säga att svider det inte nu så svider det sen, och tvärtom. Kvalitet kostar men håller. Det är väl bara att punga ut :S

Permalänk
Medlem
Skrivet av NybbTronio:

Ja man kan väl säga att svider det inte nu så svider det sen, och tvärtom. Kvalitet kostar men håller. Det är väl bara att punga ut :S

Mina Yamaha HS5 + HS8S är jag väldigt nöjd med, och jag pungade ut dessa 7 lök (prutade lite) mest eftersom jag vet att jag kan ha de i flera decennier.

Men jag tror dock inte du blir missnöjd med basen från Argon. Helt upp till dig vad du tycker är värt att lägga på ljud, jag kör uteslutande med högtalare (gillar inte hörlurar vid datorn) och därför var mitt val motiverat. Om du har möjlighet tycker jag att du ska åka till en musik eller ljudbutik!

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av NybbTronio:

Jag är lite allergisk emot allt som är litet och kompakt och kallas sub, vill helst inte se nått under 30 kilo och 50 liter pga fysikens lagar, de brukar vara svåra att bryta emot.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.