Fungerande setup körd efter test med switch?

Permalänk
Medlem

Fungerande setup körd efter test med switch?

Hej

Jag har en problem som jag gått bet på rätt hårt och skulle tacksamt ta emot lite rådgivning.

Systemet som funkat prickfritt i minst tre år är

NAS - Synology DS210J
Router- Dlink DIR655
Mediaspelare- Xtreamer (tror tom det är den gamla, inte ens xtreamer 2 alltså)
Hdmi till tv/recever förstås

För ca en vecka sedan ville jag testa placera router och nas i ett skåp. JAg bor hyfsat nytt så det finns ett nätverk i min lgh dragit till ett kopplingsskåp. I det skåpet placerade jag router och nas, kopplade in inåtkommande internetkabel till routern och sedan kabel till nas och till det uttaget i lägenheten som är nära min mediabänk. på bänken lade jag en switch (Netgear Prosafe FS105 10/100 Mbps) och till switchen kopplade jag Xtreamern (switchen behövdes eftersom i bänken står även sonos som har minst en enhet som ska kopplas trådat till router).

Sagt och gjort. jag kopplar in allt, testar på min surfplatta att jag kommer åt min nas trådlöst vilket jag gör och jag kan även surfa ut på internet via min platta så jag tror att allt är grönt även med routern. Stänger av systemet och blir riktigt förvånad när jag dagen efter inte hittar min nas med xtreamern. Jag gjorde inga ändringar i inställningar. Jag provar montera ner allt igen och går tillbaka till orginalsetupen men inte heller nu funkar det. Systemet kan inte lokalisera min nas längre, ens utan switchen!
Jag har testat fabriksåterställa både xtreamer och Nas men det hjälper inte. Tycker jag har provat det mesta men kan inte få det att fungera. Sonos hittar inte heller nas längre (kan inte spela upp musikfiler som ligger lagrat där längre). FileZilla från min stationära hittar inte nas, inte heller utforskaren från samma dator. Dock, det som faktiskt funkar är att via min stationära dator logga in på nas när jag anger nas;ens ip-nummer i chrome. Går även att logga in trådlöst via plattan.

Så nu provar jag min lycka här. Finns det någon som har varit med om att sabba en setup genom att koppla in en switch och sen inte lyckas komma tillbaks? Jag vet inte ens vilken komponent som strular..