Permalänk
Medlem

CQ61 BIOS corruption failure

Hej, nu är det så att min dator för ett tag sedan slutade fungera då min lillebror använde den (vet ej vad som hände) och för stunden sket jag i det då jag inte behövde den men nu skulle det va bra att ha en extra dator speciellt bärbar. Datorn är en Compaq Presario CQ61-426EO och problemet jag har är att när jag statar datorn så är skärmen svart startknappen lyser och caps lock + num lock blinkar (2 gånger sedan paus sedan 2 gånger igen vilket tydligen, efter endel googlande ska tyda på att det är BIOS corruption failure)
Jag kommer hit för hjälp då jag testat flera saker utan någon som helst lycka.

Testade att dra ut strömsladden - ta bort batteriet - hålla inne strömknappen i 30 sek - sätta in strömsladden - starta datorn, men detta funkade ej.

Har även testat att försöka uppdatera BIOS med USB fast verkar inte funka det heller, det jag gjorde var att gå in på HPs sida och ladda ner BIOS uppdatering för min dator men enligt de beskrivningar jag hittade på google skulle man på installern kunna välja sitt USB och den fixade det åt dig men istället fick jag lägga in filerna i USBt manuellt och det var då filer som "Insydeflash.exe" om det har någon betydelse. Jag stoppade in usbt i min bärbara datorn och höll sedan in windows-knappen, B och strömknappen i 1-3 sek efter det så började det pipa 8 gånger och därefter startades datorn om och hade samma problem som innan.

Vet inte riktigt vad problemet kan vara och hur jag ska gå tillväga, är inte så insatt egentligen så det skulle uppskattas med hjälp av er sweclockers. Tack i förväg för all hjälp

Permalänk
Medlem

Testade att Reseta CMOS-batteriet men funkade inte heller, fortfarande svart skärm - 2 blink (på caps o över numlock) sedan paus - sedan 2 blink igen. Vet inte riktigt vad det finns för alternativ just nu, har ingen garanti pga att datorn är ett par år nu. Tips uppskattas ;D

Permalänk
Medlem

Kan uppdatera med att jag nu försökt recovera med USB igen testat alla 3 F12(sp46806) F13(sp47530) och F15(48895) men verkar inte funka ändå, när jag kör F12 och F13 så får jag efter ett tag två pip sedan restart, om jag kör F15 får jag ett pip sedan restart och därefter helt svart.

Läste att 1 pip beror på att USBt inte blivit detected, vad kan det bero på?

Permalänk
Medlem

Jag har nu lyckats med att fixa USBt tror jag och när jag startar datorn med (windows key + b + startknappen) så piper det 5 gånger ist för 2 och 1 som det gjort innan, 5 gånger ska, enligt det jag l
äst vara att "5 short beeps BIOS recovery successful" men funkar inte ändå. Datorn startas om men sedan fortsätter det som vanligt, svart skärm och två blink sen paus på både num och caps lock.

Permalänk
Medlem

När det piper 5 gånger så kör jag med (på USBt) 363F, 363F.bin, 363F.fd och 363F.rom men nu testade jag med 363F.bin, 363F.fd och 363F.rom + likadant fast med filename - 3652 och då piper det massor, det piper ganska snabbt (inte så mkt mellanrum) i början typ 10 gånger ksk sedan piper det en gång varje kanske 10:e sekund sedan startas datorn om och blir som vanligt, alltså allt lyser caps + num blinkar två gånger sedan paus. Gjort allt som man ska typ verkar inte funka.