Datorn vägrar starta efter ungefär 5 månaders stillastående!

Permalänk
Medlem

Datorn vägrar starta efter ungefär 5 månaders stillastående!

Tjena!

Kommer hem taggad på att gamea lite från att varit iväg på studier, så startar inte datorn. Visar inget tecken på att den får någon ström överhuvudtaget, har provat att byta ut strömkabeln, stänga av och trycka lite på startknappen. Ingenting verkar funka för att få igång skiten... Snälla någon som har varit med om samma grej eller har någon idé på vad som kan tänkas behövas göra?

Trevlig kväll!

Permalänk
Keeper of the Bamse

Lyser det någon grön eller röd lampa någonstans på moderkortet? Det brukar göra det när PSUn är påslagen. Annars kan du ju haft sån jävla otrolig otur och fått strömöverslag eller blixtnedslag när du var iväg. Hade du datorn ikopplad i strömkontakten när du åkte?

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Medlem

@Printscreen: Jajamen den har nog suttit i hela tiden! Vad innebär det då? Bara att skrota?

Permalänk
Hedersmedlem

@kirdid: Är den helt död även efter att du provat dra i och ur strömkabel och du inte har delar att testa med så är det bästa att lämna in den till någon kunnig firma. Är det åska så kan hela datorn vara skrot, vilket de kan konstatera relativt snabbt isf (eller byta det som behövs).

Dra alltid ut alla kablar, inklusive nätverk, vid långvarigt stillestånd.

Kolla hemförsäkringen, den kan täcka delar av kostnaden.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro