Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2004

Google maps och weebly

Bygger vårt företags sida med weebly (vitasino.com). För den som orkar gå in på sidan kan ni se att vi presenterar olika wholesale markets och tanken är att vi ska ha en google map för varje market så att folk ska kunna hitta dit. Weebly har en smart drag&drop funktion som gör att det bara är att dra och släppa kartan där på sidan man vill ha den sen skriva in adressen för den plats man vill att den ska visa.

Nu är det dock så att jag börjat få problem med någon typ av maximum request limit. Från vad jag kan förstå så är maximum request limit 25 000 requests från en sida, och vi är inte i närheten av det, men endå dyker det här problemet upp titt som tätt.

Jag har förstått att det finns något som heter "api keys" men jag fattar inte vad det är eller hur det fungerar.

Någon som vet ett sätt att komma runt det här på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Maj 2004

En API key är en nyckel som identifierar dig och ditt anrop till en server, i det här fallet är servern google och deras Maps API.

De flesta som lägger upp information som går att hämta via publika/icke-publika API:er vill/kräver att du som användare av deras tjänster identifierar dig med en nyckel, på så sätt kan de hålla kolla på hur många anrop som görs från en viss användare/dator och på så sätt kunna moderera denne. T.ex. stänga av en nyckel om man bryter mot regler eller maximala anrop.

Det var lite kort om API keys, i förenklad form....

Just när det gäller Google Maps API så finns all information här:
https://developers.google.com/maps/faq

och lite mer om nycklar här:
https://developers.google.com/maps/faq#keysystem

Du bör med andra ord läsa igenom Googles villkor för att använda deras tjänst (Maps) och även skaffa en API-nyckel. Jag gissar att weebly använder javascript för att inkludera deras kartor.
Detaljerad information om detta finns här:
https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/

Oklart hur man sedan slänger in din nyckel i weebly, men troligtvis finns det något kod-läge, där du kan modifiera en sträng för att inkludera din nyckel.

Hoppas det hjälper dig lite på vägen!

Edit: Kollade lite snabbt på er sida (http://vitasino.com/shisan-hang---the-13-factories.html), och kartan läggs ej direkt på er sida utan länkas in via en iframe från:

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" style="width: 100%; height: 250px; margin-top: 10px; margin-bottom: 10px;" src="http://www2.dragndropbuilder.com/editor/apps/generateMap.php?..."></iframe>

Det innebär att det inte är ni (vitasino) som i det här fallet står för anropen, utan "dragndropbuilder.com", och där kan ju mycket väl requesten slå i taken.

Rätta mig gärna om jag tänker fel, och/eller ni har mer erfarenhet av google maps och weebly.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2004

@thulin82:

Tack för grymt svar! Ska kolla igenom alla länkarna och se om jag kan få lite ordning på allt!