Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014

RAM-minnen vägrar fungera

Tjena!
För två veckor sedan köpte jag ett par Corsair Vengeance LP (2x4GB), innan hade jag dessa https://www.komplett.se/product/605846/datorutrustning/minne/.... Kollade så att moderkortet och minnena var kompatibla med varandra, och det var dom. Satte i dom i datorn och får upp den klassiska "CPU or Memory changed!!", då jag väljer att köra " please enter setup to reconfigure your system". Men när datorn ska boota så kommer jag inte längre än själva moderkortets "reklam-sida" innan datorn börjar boota. Så jag kommer inte in i BIOS och jag kan inte boota med USB för att köra memtest. När jag kör ett minne i taget får jag bluescreen precis innan windows startas, men när jag går in i BIOS hittar datorn minnena utan problem. Jag har testat sätta dom på alla kanaler. Jag väljer då att reset'a CMOS. Startar datorn igen men får samma problem. Tänker att minnena är defekta så jag skickar tillbaka dom till Inet och får tillbaka ett par nya idag, sätter i dom, fortfarande samma problem. Satte i mina gamla minnen igen och datorn fungerar som vanligt, jag testade uppdatera BIOS till den senaste versionen, men det hjälpte inte heller. Vad kan detta bero på? Är inte mina minnen kompatibla med med moderkortet ändå?? Jag har slut på idéer, all hjälp uppskattas. Tack på förhand!
Moderkort: MSI P55-GD65
Mina nya minnen: http://www.inet.se/produkt/5315229/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-cl9...
Kör på Windows 7 (64bit).

----------------------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av sc89:

Tjena!
För två veckor sedan köpte jag ett par Corsair Vengeance LP (2x4GB), innan hade jag dessa https://www.komplett.se/product/605846/datorutrustning/minne/.... Kollade så att moderkortet och minnena var kompatibla med varandra, och det var dom. Satte i dom i datorn och får upp den klassiska "CPU or Memory changed!!", då jag väljer att köra " please enter setup to reconfigure your system". Men när datorn ska boota så kommer jag inte längre än själva moderkortets "reklam-sida" innan datorn börjar boota. Så jag kommer inte in i BIOS och jag kan inte boota med USB för att köra memtest. När jag kör ett minne i taget får jag bluescreen precis innan windows startas, men när jag går in i BIOS hittar datorn minnena utan problem. Jag har testat sätta dom på alla kanaler. Jag väljer då att reset'a CMOS. Startar datorn igen men får samma problem. Tänker att minnena är defekta så jag skickar tillbaka dom till Inet och får tillbaka ett par nya idag, sätter i dom, fortfarande samma problem. Satte i mina gamla minnen igen och datorn fungerar som vanligt, jag testade uppdatera BIOS till den senaste versionen, men det hjälpte inte heller. Vad kan detta bero på? Är inte mina minnen kompatibla med med moderkortet ändå?? Jag har slut på idéer, all hjälp uppskattas. Tack på förhand!
Moderkort: MSI P55-GD65
Mina nya minnen: http://www.inet.se/produkt/5315229/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-cl9...
Kör på Windows 7 (64bit).

Vad menar du med att resetta CMOS?
Normalt bör man ladda in BIOS optimized default efter en hårdvaruuppgradering.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av Ratatosk:

Vad menar du med att resetta CMOS?
Normalt bör man ladda in BIOS optimized default efter en hårdvaruuppgradering.

Att resetta CMOS är som att ladda in BIOS optimized default fast man gör det manuellt direkt på moderkortet.

----------------------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av sc89:

Att resetta CMOS är som att ladda in BIOS optimized default fast man gör det manuellt direkt på moderkortet.

Nej det är det inte.
När du laddar optimized default tar BIOS hänsyn till vad du har för hårdvara, en reset ställer bara BIOS i ett ursprungsläge.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

När du är väl inne i BIOS tryck F5 (optimized defaults) och sen F10 (save config and exit) som brukar fungera på de flesta moderkort

Skrivet av Ratatosk:

Nej det är det inte.
När du laddar optimized default tar BIOS hänsyn till vad du har för hårdvara, en reset ställer bara BIOS i ett ursprungsläge.

Mobo Asus Z97-A, Intel Core i5 4690K, Crucial BallistixSport 8gb, Samsung 850 PRO,EVGA GeForce GTX960 4GB SC Gaming, PSU Fractal Design 750W Integra M, Fractal Design Define R5 Blackout Edition, Noctua NH-C14S CPU Cooler

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2011

Dela upp texten så den blir mer läsbar så får du nog mer svar/hjälp.

Sitter med min iphone och allt jag ser är en salig röra av ord, orkar ej läsa ens.

Lycka till.

MB Asus Z170-A CPU 6700k GPU Gtx 1080 Strix HD Samsung 960 EVO + 850 EVO
MEM Corsair 16GB DDR4 3200MHz PSU EVGA Supernova G2 850W
MONITOR ROG SWIFT PG348Q 3440x1440 CPU COOLER Noctua NH-D15S

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av ĐoniŠtulić:

När du är väl inne i BIOS tryck F5 (optimized defaults) och sen F10 (save config and exit) som brukar fungera på de flesta moderkort

Gjorde det med mina gamla minnen i, bytte till dom nya igen, utan resultat.

Skickades från m.sweclockers.com

----------------------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

@sc89: Prova med bara en ny sticka, gå in i BIOS och spara default.
Testa sedan med två nya och se om du kan gå in i BIOS och göra om proceduren.
Har du testat med de gamla och nya samtidigt?

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trosa
Registrerad
Dec 2013

Tror minnena är ESD skadade.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av Mikael.Cabbe:

Tror minnena är ESD skadade.

Har använt ESD-armband varje gång

Skickades från m.sweclockers.com

----------------------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av Ratatosk:

@sc89: Prova med bara en ny sticka, gå in i BIOS och spara default.
Testa sedan med två nya och se om du kan gå in i BIOS och göra om proceduren.
Har du testat med de gamla och nya samtidigt?

Testade det tidigare! Inget resultat. Ska testa ditt andra alternativ när jag slutar jobbet. Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

----------------------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av Ratatosk:

@sc89: Prova med bara en ny sticka, gå in i BIOS och spara default.
Testa sedan med två nya och se om du kan gå in i BIOS och göra om proceduren.
Har du testat med de gamla och nya samtidigt?

Skrivet av sc89:

Testade det tidigare! Inget resultat. Ska testa ditt andra alternativ när jag slutar jobbet. Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Om jag kör med de gamla och nya samtidigt får jag ingen bild på skärmen överhuvudtaget.. Datorn går igång och alla fläktar roterar, SSD:n indikerar att den arbetar men inget mer händer!

----------------------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

@sc89: Tycker att detta verkligen är konstigt, minnena är ju väldigt lika på många sätt.
Har du möjlighet att testa de nya i en annan dator? kan ju vara fel två gånger i rad även om sådant är ovanligt.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av Ratatosk:

@sc89: Tycker att detta verkligen är konstigt, minnena är ju väldigt lika på många sätt.
Har du möjlighet att testa de nya i en annan dator? kan ju vara fel två gånger i rad även om sådant är ovanligt.

Sjukt konstigt... Jag blir galen! Har bara massa laptops hemma så får fråga en polare om jag kan experimentera i hans låda lite, fungerar det inte i den får jag väl skicka tillbaka dessa också ^^. Tack för hjälpen dude!

----------------------------------------------------------------------------------------

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storstaden
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av sc89:

Tjena!
För två veckor sedan köpte jag ett par Corsair Vengeance LP (2x4GB), innan hade jag dessa https://www.komplett.se/product/605846/datorutrustning/minne/.... Kollade så att moderkortet och minnena var kompatibla med varandra, och det var dom. Satte i dom i datorn och får upp den klassiska "CPU or Memory changed!!", då jag väljer att köra " please enter setup to reconfigure your system". Men när datorn ska boota så kommer jag inte längre än själva moderkortets "reklam-sida" innan datorn börjar boota. Så jag kommer inte in i BIOS och jag kan inte boota med USB för att köra memtest. När jag kör ett minne i taget får jag bluescreen precis innan windows startas, men när jag går in i BIOS hittar datorn minnena utan problem. Jag har testat sätta dom på alla kanaler. Jag väljer då att reset'a CMOS. Startar datorn igen men får samma problem. Tänker att minnena är defekta så jag skickar tillbaka dom till Inet och får tillbaka ett par nya idag, sätter i dom, fortfarande samma problem. Satte i mina gamla minnen igen och datorn fungerar som vanligt, jag testade uppdatera BIOS till den senaste versionen, men det hjälpte inte heller. Vad kan detta bero på? Är inte mina minnen kompatibla med med moderkortet ändå?? Jag har slut på idéer, all hjälp uppskattas. Tack på förhand!
Moderkort: MSI P55-GD65
Mina nya minnen: http://www.inet.se/produkt/5315229/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-cl9...
Kör på Windows 7 (64bit).

Har du uppdaterat bios till senaste? Det har ju släppts ett flertal uppgraderingar för just minnes-kompatibilitet för det kortet.
Om inte, så kan ju det vara problemet med att det inte fungerar.

Asus Z87-Pro | Intel i7-4770K (OC 4.3GHz) | Corsair H100i w/ Corsair SP120 PWM Quiet Ed x2 | Corsair Dominator Platinum 2133 (32GB) | Corsair AX760i | Samsung SSD 840 Pro 256GB | WD WD2003FZEX Caviar Black 2TB | ASUS STRIX GeForce GTX 1080 A8G GAMING | Fractal Design Define R5 w/ Corsair AF140 Quiet Ed x3 | Logitech Performance MX | Corsair K70 Vengeance | Windows 7 Ultimate | Dell U2713 HM + Acer Predator XB271HU IPS

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av 57josa:

Har du uppdaterat bios till senaste? Det har ju släppts ett flertal uppgraderingar för just minnes-kompatibilitet för det kortet.
Om inte, så kan ju det vara problemet med att det inte fungerar.

Tror att han redan gjort det.

Från slutet av texten i första inlägget.
" jag testade uppdatera BIOS till den senaste versionen, men det hjälpte inte heller."
Annars är det ett bra tips, att uppdatera BIOS om man har problem med minnet.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2014
Skrivet av Ratatosk:

Tror att han redan gjort det.

Från slutet av texten i första inlägget.
" jag testade uppdatera BIOS till den senaste versionen, men det hjälpte inte heller."
Annars är det ett bra tips, att uppdatera BIOS om man har problem med minnet.

Stämmer, prövat det redan! Har så gott som gett upp detta, sparar minnena ändå om jag skulle köpa nytt moderkort i framtiden.

Skickades från m.sweclockers.com

----------------------------------------------------------------------------------------