Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016

Vill du döma min hemsida?

Jag har gjort min egen hemsida med hjälp av Joomla. Det är en hemsida för datorhjälp i Malmö. Vill ni berätta vad ni tycker om den?

Det jag är ute efter är att man snabbt ska förstå vad det är för tjänst som erbjuds samt att det presenteras på ett attraktivt och effektivt sätt som leder till konverteringar.

www.supernorden.se

MVH MrBojangles

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dals-Ed
Registrerad
Jul 2009

Tycker det ser bra ut!

Du lyckas bra med att få fram budskapet och vad det handlar om.

Dock skulle jag nog rekommendera att du tar en mer neutral bild, just nu skriker den lite "Ol' Pa's Used Automobiles" om du förstår vad jag menar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av MrBojangles90:

Jag har gjort min egen hemsida med hjälp av Joomla. Det är en hemsida för datorhjälp i Malmö. Vill ni berätta vad ni tycker om den?

Det jag är ute efter är att man snabbt ska förstå vad det är för tjänst som erbjuds samt att det presenteras på ett attraktivt och effektivt sätt som leder till konverteringar.

www.supernorden.se

MVH MrBojangles

Jag kan BEdöma din hemsida

Jag tycker den var rätt enkel att förstå syftet med och navigera, men samtidigt tror jag det är lite fel forum att få bra kritik. Det är ju kreti & pleti som ska kunna navigera enkelt på din hemsida, inte vana datoranvändare som swecs medlemmar kanske

Garvade dock lite åt en sak på din sida där du ger exempel på hårdvarufel:
* Datorn är för varm
* "Blå skärm"
* Rök kommer från datorn
* Inget kommer upp på skärmen när man startar datorn

Lycka till!

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Tjena! väldigt bra hemsida skulle nog tycka att det är lite för mycket information under "TJÄNSTER"
jag som kund skulle helst vilja se en tab endast under tjänster som förklarar lite om varje tjänst så att man inte blir uttråkad av att läsa massa onödig information. Jag pratar nu från en synpunkt som de flesta "otekniska" har.

Sedan kan du slippa den gröna hover färgen som du har på startsidan på några bilder och istället bygga upp något mer simpelt där.

Annars ser det kanon bra ut! lycka till!

GTX 1080, Intel 5930K 4.0GHZ, Noctua NH-D15,ASUS X99 DELUXE, 16GB DDR4 Corsair, Fractal design r5, Corsair AX 1200i, Samsung 950 256GB, 1TB HDD.

AMD r9 280X Vapor-X, AMD 8350@4.4GHZ, 212 EVO,Gigabyte GA-970A-DS3P , 8GB DDR3 Corsair, Zalman Z11+, EVGA 500W, 120GB kingston v300 SSD, 1TBSeagate HDD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

Tycker sidan är enkel. Om det varit min hemsida hade jag nog inte skrivit "Jag har ingen formell utbildning som datortekniker men känner mig så pass bekväm i min kunskap och många års erfarenhet kring datorer att jag tror att jag kan lösa de allra flesta problemen". Inget man behöver skylta med direkt. Om någon frågar dig kan du ju berätta men annars gör de nog mer skada än nytta.

i7 5820k @ 4.6Ghz, 980Ti

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

"Jag har ingen formell utbildning som datortekniker men känner mig så pass bekväm i min kunskap och många års erfarenhet kring datorer att jag tror att jag kan lösa de allra flesta problemen"
ta bort detta. Tycker att kunden får fråga efter din utbildning om de nu måste veta det..
Annars grymt bra!
Proffsigt!

citera för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
södertälje
Registrerad
Okt 2010

Kanske mitt fel men ... Fattar inte studentrabatten
Ord pris 700kr studenter 800kr ?

Skickades från m.sweclockers.com

In-Win Dragon Slayer | MSI 890GXM-G65 |FX-8350 | H70 |Crucial m4 64GB+WD black 1TB
Corsair Dominator 1600MHz 12GB |Cougar700CM/R | Sapphire R9 290X Tri-X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Tycker inte du behöver ha så noga beskrivning av tjänsterna. Frågan är om man orkar läsa?
På mobilsidan tycker jag inte plus-tecknet för att öppna undermenyerna är logiskt. Ska vara tydligare
Undermenyerna fungerar inte i edge när man kör touch.
Tycker det ser kladdigt ut med skuggan på texten i menyn
De gröna bockarna ska ha samma stil som övriga element
Tänk på att google inte indexerar text i bilder
Tar du inte swisch till privatpersoner?

I övrigt tycker jag du lyckats bra

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåneland
Registrerad
Aug 2005

Tjena.
Tyckte det såg bra ut , bra information och ingen dold agenda " Men du måste ändra bilden på killen , han såg ju inte så datanördig ut "
Betyg 5/5
Lycka till.
Mvh / Mange

MALMÖ FF - Mästarnas Mästare 19 Guld!!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2008

https://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fwww.supernorden...

Första sidan:
Ha bilden på höger sida om punktlistan så du inte "vänder den ryggen".
E-post kontakt känns för utspritt (samma gäller kontakt sidan)
Låt ljusgröna ramen inrama hela rutan när man har musen över (om du inte gillar detta så fixa iaf så uppgradering valet för rätt ram.

Kundomdömmen:
Skippa denna sida helt och flytta istället omdömena till de undersidor var de relaterar till, 1 per sida räcker egentligen men du kan ju loopa mellan olika omdömen ifall det är flera som du vill framhäva.

Tjänster:
Menyns överskrift borde vara klickbar och ta en till en sida med en översikt av alla tjänster... nu har du detta redan på förstasidan men på en separat sidan kan du gå in lite mer på vad de olika innebär.

Informationen på sidorna för konfigurera, uppgradera, nätverk och backup känns lite för lite... lägg till lite mer nyttig information och dela mer mellan styckena... lägg gärna till någon bild som passar för att lätta upp alla dessa sidorna.

Om:
Flytta sitemap länken till botten av förstasidan och skippa "Länkar" sidan helt (den känns inte som den passar sidan alls). Då har du en "Om" menyn som jag tycker du borde döpa om till "Om Supernörden".

Studenterbjudandet är något rörigt och gör sken av att servicen ingår, sista raden fixar det missförståndet men då har man redan läst och tänkt "fan va sjyst" för att sedan inse att priset är 8 gånger högre än man precis trodde. Det är inte bra och du riskerar att mista kunder på det, bättre att sälja det redan från börja som en "100kr Hämt-service för studenter i Lund". Tänk på att du ansvarar för varan fram och tillbaka, se till så du är försäkrad för eventuella missöden.

MAIN: i7 4790K, 16GB, GF980, 850Pro+850Evo KIDS: i5 750, 4GB, GF460
CLUB: i5 6600K, 16GB, GF680, 840Evo+750Evo #2: Q9550, 4GB, R5750, 840Basic
SONY VAIO: i3 2310M, 6GB, R6470M, 840Pro+840Evo
AMIGA: A4000/PPC, A4000/060, A1200/060, A600/030, A500/020, A1000 etc.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2013

Tycker sidan var bra, det enda jag hittade var att studenterbjudandet är luddigt och att outlookmeddelanden är ett ord under konfigurering

Edit

Skrivet av :

Sitt tillbaka och slappna av. Vi kan både förse delarna och byta dem åt dig så att du snart får en nyare och bättre dator med vilken du kan jobba mer effektivt, spela de nya spelen eller bara surfa och se på film.

Skrivet av :

Luta dig tillbaka och slappna av. Vi kan både förse dig med delarna och byta dem åt dig så att du snart får en nyare och bättre dator med vilken du kan jobba mer effektivt, spela de nya spelen eller bara surfa och se på film.

Edit 2

Noterade på startsidan att om man håller över exempelvis "datorservice och datorreparation" så flimrar det i flera av de andra boxarna och texten förändras. I mitt tycke ett irritationsmoment

Microalus ı Phenom II 1090T ı GTX 680 ı 970M Pro ı Corsair HX750 ı Corsair XMS3 8GB ı TX3 Evo ı Toshiba HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Nov 2002

Du skriver "vi" i en massa texter, vilket är ett vanligt fel som folk gör när de vill verka större och mer professionella än de är. Skriv "jag" istället och var tydlig med att det är du och inte "vi" som driver företaget. Tittar man på dina referenser så är kunderna nöjda med dig och din personliga service, var därför inte rädd för att framhäva ditt engagemang och din servicekänsla.

Gigabyte GA-Z68XP-UD3 | Intel i5 2550K @ 4.6 | Crucial Ballistix 16GB | Asus HD7950 3GB @ 1100/6300 | OCZ Vertex 3 120GB och Crucial M4 128GB | Corsair CX500W | FD Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Dec 2006

Jag gillar tydligheten i informationen. Enda nackdelen med sidan är att min www.it-sjukhuset.se ser förbannat rörig ut när jag jämför med din.

Det jag reagerar mest på är studenterbjudandet. 100kr mer än ordinarie pris.

Jag skulle nog skriva något i still med:
Mot uppvisande av giltig Studentlegitimation erbjuder vi att hämta/lämna din dator i lund för endast 100kr utan giltig legitimation debiterar vi xx kr/km (t o r)

Jag ska även använda mig av tidigare förslag om att dela upp tjänsterna under flikar för att göra texten mer lättläst,

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2015

Upplever sidan som stilmässigt spretig, framförallt i fråga om val av typsnitt. Se om du kan begränsa dig till ett eller två typsnitt, var konsekvent med hur dessa används, och välj typsnitt som ser bra ut. Det typsnitt som du använt för rubrikerna "Felsökning", "Virusrensning" osv. är jättefult. Du har använt ett annat rubriktypsnitt på sidan "Tjänster" än på de andra infosidorna. Ogillar de gröna bockarna på hemsidan -- de ser tacky ut och kulörmässigt så matchar de inte med något annat på sidan.

Rutan "Telefontider" har alldeles för liten marginal i överkant, och oproportionerligt stor marginal i vänsterkant. Ser också märkligt ut att denna ruta är mindre bred än telefonnummer-rutan, och jag förstår inte varför de har olika bakgrundskulör (eller varför de överhuvudtaget är separerade i olika rutor). Apropå bakgrundskulör så tycker jag det känns tveksamt att ha ett tema i menyraden (med svart bakgrundskulör), och ett helt annat tema på sidan (med turkos bakgrundskulör).

På sidan "Om Supernörden" så blir det märkligt att det ligger en bild under rubriken, och att texten ligger vid sidan om.

Det finns fler grejer som jag tycker är tveksamma, men jag orkar inte gå in på fler detaljer. Jag får känslan av att du har överkomplicerat designen av sidan, och försökt vara lite för kreativ. Om man inte är bekväm med typografi och grafisk design så kanske det bästa är att mer eller mindre "kopiera" någon annan sidas design. Surfa runt till lite olika wordpress-templates och se om du hittar något som passar dina ändamål.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016

Tycker att det finns mycket bra kritik här inne. Jag tackar ödmjukt för att ni tog er tiden att kolla på min hemsida och även skriva kommentarer. Jag har redan implementerat mycket av vad som har sagts medan jag är mindre säker på andra ändringar.

Tack igen, MVH Supernörden

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jan 2002

Utgår från att det är ett bolag du har och pengarna är vita, dvs. pension, arbetsgivaravgifter osv.

Att ta betalt för tjänster marknadsföra sig på så vis som du gör nu - kräver att du har F-skatt -sedel.
Har du detta är det inga problem, men visa det då gärna på sidan.
Det är ett intyg för att visa potentiella kunder att man är seriös.

Har du inte F-skatt rekommenderar jag dig att ansöka om detta illa kvickt, eller ta hjälp utav andra bolag såsom Frilans Finans som anställer dig på konsultbasis. Du gör själv dina fakturor och bestämmer pris etc.

Citera eller Svara för respons! •
Pixel Artist - Öppen för offerter på custom-work! PM'a mig. •

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011

Hej Supernörden.

Eloge till dig som har skapat hemsidan själv. Det har säkerligen tagit dig massa tid och energi.

Det spelar ingen roll om du har bra saker att berätta, om du inte berättar det på rätt sätt.

Vet inte om någon annan har påpekat detta men jag tycker faktiskt att din design inte riktigt hänger med i tiden, den är inte från 2016. Detta skriver jag inte för att vara elak men besökare skulle förmodligen stänga ned sidan så fort de såg den. Det är trots allt ansiktet utåt för din verksamhet. Ska man ha en hemsida så ska man se till att det blir en man vill visa och redan där kan konkurrera med andra.

De största bristerna
- Du blandar färg och former vilt.
- Ingen luft i innehållet (startsida, tjänster & priser), allt känns väldigt packat.

Googla gärna på företag med liknande tjänster eller till och med de mer kända (Apple etc.) för att få ett hum om hur de presenterar sitt företag och hur deras hemsidor upplevs och är uppbyggda. Man får väldigt mycket gratis genom att studera andras.

Det finns färdiga och gratismallar på nätet som du kan använda. För den typen av hemsida(endast info) som du ska ha kan du via några knapptryck i Wordpress skrapa fram. Det är heller inte alls ovanligt att många småföretagare anlitar en webbyrå för detta. En bra investering blir det i vilket fall med en bra hemsida i samtiden.

Det är min personliga åsikt och hoppas du inte tar detta fel, endast konstruktiv kritik och tips.
Lycka till