Permalänk
Avstängd

Borde inte priset vara en nackdel? Har själv ett par möss för ca 600kr st men det går faktiskt att få bra saker för runt 300kr varannan vecka på superrea,supwerweekend,blackfriday,påskrea,mellandagsrea,helgerbjudanden etc.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vangen:

Jag gick från 5k till nuvarande 8K Optical. Kan säga skillnaden att gå från laser till optisk är en enorm skillnad.

Är det exakt samma form på dem?

Visa signatur

2500k @ 4Ghz - H80 | GTX 970 DCII | 8 GB ram
Qpad MK-50, Qpad 5k, Qpad QH-85, Qck+
voff | voff voff

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyzz:

Är det exakt samma form på dem?

Yes och att QPAD logan är inget klistermärke längre så att den med svett i flera år blir förstörd.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem

Vad är poängen med en högre upplösning om det finns oregelbundenheter. Det extrema minimum i upplösning är ofta det jag stör mig mest på. Kul att se att den verkar funka riktigt bra den lägre upplösningen.

Permalänk
Medlem

Jäklar vad dom skrämde bort mig med den där mjukvaran. Yikes.
Men jag gillar designen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av the squonk:

Har en Sensei RAW som jag är nöjd med, känns inte aktuellt att byta ...

Har samma, fast rubberized-varianten. Sjukt nöjd med min också!

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Medlem
Skrivet av alex5555:

Så, denna mus får bra betyg av Sweclockers precis som 5K fick. Vi får väl se hur länge dessa mus håller... Förhoppningsvis längre än 5K, finns många exempel på hur de gått sönder efter ett tag.

Det är ju svårt att ha en aktuell nyhetssite om man måste testa hårdvara regelbundet i flera månader innan man kan skriva en recension.

Permalänk
Medlem

@The-Architect: Absolut. Jag tycker 3 veckor är (tillräckligt) lång tid för en recension. Svårt att testa livslängd på någonting utan att behöva ägna obefogat lång tid på det.

Permalänk
Medlem

Må kanske vara bra men jag säger bara MX Revolution!

Visa signatur

"En superdator är en maskin som kör en ändlös slinga på bara två sekunder" - Okänd

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tilax:

Vad är poängen med en högre upplösning om det finns oregelbundenheter.

Precis. Allt skryt om DPI på möss är bara ett marknadsföringstrick för att locka folk som inte har koll på vad som gör en mus bra. Dagens möss har en DPI långt över vad som ens teoretiskt har någon som helst effekt på något överhuvudtaget (Om du nu inte sitter på någon teoretisk superhög upplösning eller så. Då kan det i teorin bli en teoretiskt mätbar effekt, även om den då dock fortfarande garanterat ligger utanför mänsklig förmåga att känna).

Dessutom har väldigt många möss problem med jitter och det som lite felaktigt kallas musacceleration (egentligen fel för precisionen i sensorn) för höga DPI inställningar. Det finns dock möss som klarar höga DPI utan problem såsom logitech g303 med PMW3366 sensorn.
Lite längre tillbaka var situationen ännu mer extrem när det gällde problem för högre DPI nivåer.

Skrivet av Tilax:

Det extrema minimum i upplösning är ofta det jag stör mig mest på. Kul att se att den verkar funka riktigt bra den lägre upplösningen.

Extrema minimum ?
Så gott som alla möss på marknaden har en DPI som är långt över vad om ens har en teoretisk effekt på kvaliten på avläsningen
Att sätta högsta DPI har bara effekten att muspekaren rör sig snabbare, vilket kan åstadkommas genom att höja muskänsligheten istället.

Att Sweclockers tar upp mätresultat för sensorn är mycket positivt. Att vi inte hört så mycket om sådant för möss tidigare beror helt enkelt på att de som testat möss oftast inte varit det minsta insatta i detta och bara brytt sig om saker som ergonomi, pris och hur många DPI musen har.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av The-Architect:

Det är ju svårt att ha en aktuell nyhetssite om man måste testa hårdvara regelbundet i flera månader innan man kan skriva en recension.

Jo jag vet, var inte menat som kritik mot Sweclockers men förstår hur mitt det kan tolkas som det. Borde varit mer tydlig på den punkten.

Visa signatur

Chassi: Cooler Master MasterBox NR200P CPU: Intel Core i5 10600K CPU-kylare: Noctua NH-U12A Moderkort: Gigabyte Z490I Aorus Ultra RAM: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3600MHz 2x8GB Disk: WD Blue SN550 M.2 2280 1TB GPU: Gigabyte Aorus GeForce RTX 3070 Master PSU: Corsair SF600 Platinum 600W Skärm: Acer Nitro XV282KKV Tangetbord: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Brown Mus: Logitech G Pro Wireless

Permalänk
Medlem

*Fniss*

Permalänk
Medlem

@JesperT: Det jag menade med extrema minimum var den låga upplösning som uppstår lokalt i en högre total upplösning pga av jitter och andra fel är vad jag ofta stör mig på. Och ja 500 dpi räcker gott och väl.

Permalänk
Medlem

Qpad dx20

Självklart kommer qpad ut med en ny mus när man precis har köpt deras 8k:(

Permalänk
Medlem

Är den inte dyr? Eller ska man förväntas pröjsa 700kr för möss nuförtiden?

Permalänk
Medlem
Skrivet av fiskebulle:

Är den inte dyr? Eller ska man förväntas pröjsa 700kr för möss nuförtiden?

Denna är relativt billig....

Visa signatur

ASUS GeForce RTX 4080 TUF
Intel Core i5 13600K 3.5 GHz
Corsair 32GB DDR4 3600MHz
@4K/138Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av gurkburk92:

Denna är relativt billig....

Jämfört med vadå? Kollade lite snabbt på prisjakt och ingen av de populära mössen är dyrare än den här från Qpad.

Permalänk
Medlem
Skrivet av gurkburk92:

Denna är relativt billig....

lol, trollar du eller är du seriös? Den ligger i samma prisgrupp som många andra “dyra" kabelanslutna möss men inte fan är den billig.

Permalänk
Medlem

Skulle va kul o se logitechs nya g series möss

Permalänk
Medlem

Varför tar de 700kr för en mus med Pixart PMW 3320 sensor?

Det är ju som att ta 5300kr betalt för ett GTX960 grafikkort...

Permalänk
Medlem

Kan inte låta bli att hänga upp mig på slutraden i sammanfattningen (och artikeln för den delen):
"Qpad visar med DX-20 att de fortfarande kan skapa något helt nytt när de lägger manken till och för det förtjänar de en rekommendation"
Exakt vad är det som är helt nytt? Det är en stilren mus med alldeles för hög prislapp för sensorn som använts och de ambidextrösa ambitionerna solkas av att sidoknapparna bara finns på ena sidan. Nytt?
Inget fel på Qpad - kör en OM-75 som jobbmus sedan många år tillbaka och betalade ungefär hälften mot denna.

Visa signatur

Fractal Define R4 / MSI B550 MPG Gaming+ / Ryzen 5 5600G / 32 GB DDR4 @3600MHz / Crucial RealSSD C300 128 GB / MSI 6800 XT 16 GB@2560x1440 / CM Silent Pro M850W / Lurar: Roccat Elo Air / Mus: Roccat Kone / HTC Vive

Permalänk

Min Qpad 8k laser har inte RGB utan många ljusa färger blir ljusblå istället. Undrar hur det är med denna. Jag till och med reklamerade min mus för en ny så det var ju märkligt.

Permalänk
Medlem

Vill man ha en ambidexter mus tycker jag man borde satsa på Avior 7000 istället. Lägre prislapp och med likadan uppsättning knappar på båda sidorna.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 1700 @ 3.8GHz | Kylning: Noctua NH-D15 | Nätagg: EVGA SuperNOVA G2 850 W | Grafikkort: Sapphire RX Vega 64 Nitro+ | RAM: GSkill Ripjaws V @ 3600 MHz 16GB | Moderkort: Asus Crosshair VI Hero | OS: Win 10 | SSD: OCZ 960GB - Sandisk Ultra Plus 256 GB - Crucial BX100 500GB | Case: Phanteks Enthoo Evolv ATX