Hp Envy 700-204eo startar och sen dör och sen startar

Permalänk
Medlem

Hp Envy 700-204eo startar och sen dör och sen startar

Hej alla glada

Jag har lite problem med min dator. Det är en HP Envy 700-204eo och den är snart två år gammal. Problemet är att sedan 2-3 månader tillbaka har den börjat bete sig konstigt. När jag startar datorn så startar alla fläktar, ram, hdd samt grafikkortet men efter ca 6-8 sek stänger den av sig för att sedan starta om igen och hålla på så hela tiden tills jag stänger av den helt. Den visar inget på skärmen så jag kan inte komma in i menyn och den ger ingen ström till usb. Jag har bytt ram och nu håller den på i ca 10 sek för att sedan starta om igen. Jag har återställt bios genom att ta bort batteriet men utan resultat. Jag har även startat datorn utan grafik, hårddisk samt cpu men till ingen nytta, har rättare sagt kopplat bort det mesta. Jag har fåt slut på idéer. Jag hoppas fortfarande att det inte är moderkortet så jag hoppas att ni kan ge mig lite tips och trix så jag kan fortsätta.

operativsystem: windows 8.1
processor: Intel core i7 4770
moderkort: MSI MS-7826 (kaili)
minne: 8 gb DDR3-1600 PC3-12 800 MB/s
grafikkort: AMD Radeon R9 270
hårddisk: 1 TB Sata 7200 varv/min
nätaggregat: Internt 460 W (100–240 V)

Permalänk
Medlem

Ingen som har förslag?

Permalänk
Medlem

Man bruka behöva CPU (processorn) också. En Dator behöver 4 delar för att starta. 5 delar med bild (Grafikkort+Skärm + Kabel).

Moderkort
Processor (Kylare)
Nätagg (kabel)
Minne

Se verkligen till att koppla ur allt annat för det mesta som tangentbord, mus, USB prylar, USB kablar, kablar till diskar/DVD, chassi fläktar mm som INTE behövs just nu är också kända för ge olika start fel, ingen bild, död dator, frysningar mm.

Koppla ur chassit kablar som går till moderkortet. Starta datorn kan du göra med en skruvmejsel som du rör metall piggarna på moderkortet.

Om du är orolig för att komma ihåg var kablarna från chassit satt nånstans kan du alltid ta bilder som du kan titta på efteråt eller sätta klisterlappar på dom.

Om felet är kvar efter allt det här har du bara de 4 delarna kvar.

Testa 1 i taget i alla minnes platser innan du testar nästa och olika kombinationer. På det sättet testar du om minnen och platsen de satt på är ok. Man chansar att åtminstone 1 är ok.

Processorn går sällan sönder om man inte överklockat sönder den eller klantat sig på nåt sätt. Men dom är förstås inte osårbara. Kylaren antar jag att du monterar tillbaka rätt och ordentligt.

Då har du moderkort och nätagg kvar.

Testa med ett annat nätagg. Det är ok att köpa om du inte får tag på någon och du plantera att köpa bättre grafikkort. Märkes datorer bruka i bästa fall ha budget nätagg och har du redan bytt grafikkort så kan det vara nätagget. Kan funka i flera månader innan man får problem.

Edit:
Nollställa bios.
Antingen som det står i manualen eller ta ut det runda platta batteriet som ser ut som ett mynt. Glöm inte att dra ur strömkabeln. Funkar det inte så ser du till att allt onödigt tagits bort och testar igen. Ibland måste nått mer tas bort men vad och om det behövs göras varierar med orsaken till olika fel.

Permalänk
Medlem

Har fått fram detta meddelande: 510 splash screen image corrupt

förslag på vad det är?