Musikspelare till Windows

Permalänk
Medlem
Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Bonzajen:

Finns det några andra EQ program? Tyckte dom hade en rätt så taskig hemsida. Jag vill kunna läsa mer om programmet på produktens hemsida. Sen om programmet kostar gör det inget heller.

Det finns många program men inget är i närheten av lika bra om det verkligen är en seriös eq du är ute efter, den har dessutom stöd i mätsystemet REW http://www.roomeqwizard.com/ och de båda programmen är gratis, det kan knappast bli bättre än så men om du vill ha nån "grov" grafisk eq som är mer lik de "normala" som brukar finnas i musikspelarna så är det stor skillnad att ge sig på ljudet med en i det närmaste obegränsad parametrisk eq och det kan krävas att man läser in lite sig lite på hur en parametrisk eq fungerar och vad man kan göra med den men resultatet blir så mycket bättre.
Tillsammans med REW så blir det däremot ett nästan helautomatiskt rumskallibreringsystem.

Jag har inte kollat efter andra mjukvarueqsystem på länge eftersom det enda andra systemet som verkligen är bra är en plugin för parametrisk eq till winamp och kompatibla spelare men det fungerar då inte med alla ljud i systemet utan bara via winamp eller pluginkompatibla spelare.
http://shibatch.sourceforge.net/

Det ska däremot finnas nått avancerat eq/dsp//filter prog (som i princip kräver en dedikerad dator) som ger ut den processade signalen som multikanalspår via hdmi. Tänk dig en Tact http://www.stereophile.com/roomtreatments/437/ http://www.lyngdorf.com/ i mjukvaruversion.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Använder Jriver Media center som musikspelare i HTPC:n som media center funkar programmet och är avsedd för film och bilder också. Använder det endast för musiksamlingen då jag finner det allt för tungrott och osmidigt för filmer (använder VLC ) och familjefoton (I-view).
https://www.jriver.com/audio.html

Annars saknar jag en vettig musikspelare till Windows (Win7), En spelare som PowerAmp för Android lyser med in frånvaro på Windows.
När jag känner för lite impulsmusiklyssning (utan att behöva boota HTPC:n+starta TV och förstärkare+starta JRiver) används Note8-surfplattan via Bluetooth eller 3,5mm sladd till förstärkaren (Note8 är alltid på men förstärkaren+BT måste startas iallafall).

Visa signatur

Huvuddator: i5-6600K, GTX 970, 8GB DDR4 2660MHz, Maximus VIII Gene MK, 120GB SSD+250GB SSD+240GB SDD, Linux Mint 18.2/Win7

Mest använda datorn Acer E3-112: Linux Mint 18.1, helt fläktlös, N2830 500GB 750EVO. För surf+film+musik vid "nanna kudde dax.

Permalänk
Medlem

Till musik: Foobar
Till film: MPC-HC

Visa signatur

xciso

Permalänk
Medlem

Jag använder fortfarande Winamp och är nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan