[URGENT] Fick "Overclock failure" nu fattas OS boot i BIOS

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

[URGENT] Fick "Overclock failure" nu fattas OS boot i BIOS

Experimenterade mej fram med överklockningen på en Asus Geforce GTX 970 STRIX, allt gick prima och jag höll mej inom ramarna för vad folk brukar klocka inom, fick inga vita glitchar och temperaturen höll sej bra på max 65 grader.... plötsligt frös bilden helt och ville inte vakna, så jag fick stänga av datorn med standby-knappen.
Jag sätter på datorn och jag hamnar i BIOS, och min SSD där Windows 10 är installeras saknas i Boot-listan.

Jag har testat köra F5 och gå tillbaka till standardinställningarna, men de hjälpte inte.

Vad gör jag nu?

Asus X99-A w/ BIOS 2101 | Intel i7 5820k OC @4.4GHz 1.264V w/ Noctua NH-U14S | 2x Corsair Vengeance DDR4 8GB 2400MHz 10-12-12-28 1T 1.4V | Asus Geforce GTX970 STRIX OC | EVGA 750 G2 750W | Samsung 850 Evo 1 TB | Windows 10 64-bit | Be-Quiet Silent Base 800 w/ Silent Wings | 2x Dell U2414H OC @72Hz w/ Display Port

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Maj 2005

Låter som en BIOS reset har gjorts. Kolla inställningarna för diskar och när den hittar din disk kasta upp din SSD till 1 boot prio. Hittar den inte disken s gör en manuell reset och sedan försök igen.

Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. Instead you multiply, and multiply, until every resource is consumed.
There is another organism on this planet that follows the same pattern... a virus.
CITERA CITERA CITERA

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

CMOS reset?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

Hittade min SSD i listan över enheter, så kunde köra Override-funktionen, men vad jag gör jag sen, innebär detta inte bara en engångsstart på disken då jag inte ändrade boot priority #1?

EDIT: Japp, så fort jag rebootar hamnar jag i BIOS igen och måste manuellt overrida varje gång jag ska använda datorn

Asus X99-A w/ BIOS 2101 | Intel i7 5820k OC @4.4GHz 1.264V w/ Noctua NH-U14S | 2x Corsair Vengeance DDR4 8GB 2400MHz 10-12-12-28 1T 1.4V | Asus Geforce GTX970 STRIX OC | EVGA 750 G2 750W | Samsung 850 Evo 1 TB | Windows 10 64-bit | Be-Quiet Silent Base 800 w/ Silent Wings | 2x Dell U2414H OC @72Hz w/ Display Port

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av steffeeh:

Hittade min SSD i listan över enheter, så kunde köra Override-funktionen, men vad jag gör jag sen, innebär detta inte bara en engångsstart på disken då jag inte ändrade boot priority #1?

EDIT: Japp, så fort jag rebootar hamnar jag i BIOS igen och måste manuellt overrida varje gång jag ska använda datorn

Det är ju bara att spara om inställningarna så den alltid står på #1 eller #2 på din c-disk?

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - ASUS VG248QE - Samsung SyncMaster P2450H - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - QPAD QH-90 - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

@trickeh2k: Den finns inte ens att välja bland i listan, hittar bara min DVD-läsare och min HDD, däremot kan jag se min SSD längst ner på i menyn på boot-flikeni BIOS, så kan dubbelklicka där och overrida och komma in i Windows, men lyckas inte lägga in den bland alternativen vad som ska bootas när datorn startas, utan de blir bara BIOS

Asus X99-A w/ BIOS 2101 | Intel i7 5820k OC @4.4GHz 1.264V w/ Noctua NH-U14S | 2x Corsair Vengeance DDR4 8GB 2400MHz 10-12-12-28 1T 1.4V | Asus Geforce GTX970 STRIX OC | EVGA 750 G2 750W | Samsung 850 Evo 1 TB | Windows 10 64-bit | Be-Quiet Silent Base 800 w/ Silent Wings | 2x Dell U2414H OC @72Hz w/ Display Port

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

Nån mer som vet?

Asus X99-A w/ BIOS 2101 | Intel i7 5820k OC @4.4GHz 1.264V w/ Noctua NH-U14S | 2x Corsair Vengeance DDR4 8GB 2400MHz 10-12-12-28 1T 1.4V | Asus Geforce GTX970 STRIX OC | EVGA 750 G2 750W | Samsung 850 Evo 1 TB | Windows 10 64-bit | Be-Quiet Silent Base 800 w/ Silent Wings | 2x Dell U2414H OC @72Hz w/ Display Port

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016
Skrivet av steffeeh:

Nån mer som vet?

Går inte utesluta att SSDn gett upp. Du tror de är grafikkortet som är problemet men det kan vara SSDn.

ASUS Z97-A | i5 4690k | be quite! Pure Rock | Corsair 16GB(4x4GB) DDR3 1600Mhz | ASUS GeForce GTX 970 OC Strix | Samsung 850 series EVO 250GB | Fractal Design Define S | EVGA Supernova G2 750W | Windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

@LnitraM: Den är bara lite mer än 2 veckor gammal och har fungerat utmärkt (så är inget måndagsexemplar), och jag kommer in på den utan problem och allt går som de brukar iine i Windows (är inne på datorn och skriver detta nu), de är mer de att BIOS inte riktigt verkar vilja kännas vid den som ett bootalternativ, troligtvis för att nån inställning ändrats eller nåt, så jag måste overrida och dubbelklicka på enheten så den går in för den här "sessionen".

Men jag vill ha de som innan att jag kan starta datorn som normalt igen... bara trycka igång datorn o låta windows startas som de ska göras, inte plötsligt behöva gå via BIOS varje gång jag startar upp datorn.

Kan de va nån idé att testa plugga ur SSD'n ur SATA + strömkabeln och starta datorn, sen stänga av och plugga i allt igen och starta på nytt? Eller kanske uppdatera BIOS eller nåt?

Asus X99-A w/ BIOS 2101 | Intel i7 5820k OC @4.4GHz 1.264V w/ Noctua NH-U14S | 2x Corsair Vengeance DDR4 8GB 2400MHz 10-12-12-28 1T 1.4V | Asus Geforce GTX970 STRIX OC | EVGA 750 G2 750W | Samsung 850 Evo 1 TB | Windows 10 64-bit | Be-Quiet Silent Base 800 w/ Silent Wings | 2x Dell U2414H OC @72Hz w/ Display Port

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016
Skrivet av steffeeh:

@LnitraM: Den är bara lite mer än 2 veckor gammal och har fungerat utmärkt (så är inget måndagsexemplar), och jag kommer in på den utan problem och allt går som de brukar iine i Windows (är inne på datorn och skriver detta nu), de är mer de att BIOS inte riktigt verkar vilja kännas vid den som ett bootalternativ, troligtvis för att nån inställning ändrats eller nåt, så jag måste overrida och dubbelklicka på enheten så den går in för den här "sessionen".

Men jag vill ha de som innan att jag kan starta datorn som normalt igen... bara trycka igång datorn o låta windows startas som de ska göras, inte plötsligt behöva gå via BIOS varje gång jag startar upp datorn.

Kan de va nån idé att testa plugga ur SSD'n ur SATA + strömkabeln och starta datorn, sen stänga av och plugga i allt igen och starta på nytt? Eller kanske uppdatera BIOS eller nåt?

Men du kan inte se SSDn alls i BIOS?
Du borde testa plugga in den i en annan dator isf och se om den dyker upp. Verkar märkligt att den inte kan hitta SSDn.
Även om de inte är ett måndagsex så kan saker lägga ner och stendö utan vidare ibland.

ASUS Z97-A | i5 4690k | be quite! Pure Rock | Corsair 16GB(4x4GB) DDR3 1600Mhz | ASUS GeForce GTX 970 OC Strix | Samsung 850 series EVO 250GB | Fractal Design Define S | EVGA Supernova G2 750W | Windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

@LnitraM: Jag kan se den i BIOS, och dubbelklicka den så de blir en Override och jag kommer in i Windows, men BIOS ser den inte som någon standard boot, så kan inte längre starta datorn och låta Windows laddas som normalt

Asus X99-A w/ BIOS 2101 | Intel i7 5820k OC @4.4GHz 1.264V w/ Noctua NH-U14S | 2x Corsair Vengeance DDR4 8GB 2400MHz 10-12-12-28 1T 1.4V | Asus Geforce GTX970 STRIX OC | EVGA 750 G2 750W | Samsung 850 Evo 1 TB | Windows 10 64-bit | Be-Quiet Silent Base 800 w/ Silent Wings | 2x Dell U2414H OC @72Hz w/ Display Port

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2016
Skrivet av steffeeh:

@LnitraM: Jag kan se den i BIOS, och dubbelklicka den så de blir en Override och jag kommer in i Windows, men BIOS ser den inte som någon standard boot, så kan inte längre starta datorn och låta Windows laddas som normalt

Aha ja de låter skumt... Vettefasiken va de kan vara då.

ASUS Z97-A | i5 4690k | be quite! Pure Rock | Corsair 16GB(4x4GB) DDR3 1600Mhz | ASUS GeForce GTX 970 OC Strix | Samsung 850 series EVO 250GB | Fractal Design Define S | EVGA Supernova G2 750W | Windows 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Sep 2008

@steffeeh: Testa byta SATA-port och starta om datorn. Alternativt kontrollera secure boot inställningarna i BIOS.

CPU: Intel i7 6700K GPU: Gigabyte GeForce GTX 670 Windforce 3X RAM: Corsair 16GB DDR4 2400MHz CL14 Mobo: ASUS Z170-A PSU: Corsair 550VX SSD: Samsung 840 EVO 500GB HDD: 1TB Samsung 7200RPM Spinpoint F3 Chassi: Fractal Design R3 OS: Windows 7 Home Premium 64bit

PS3Fat CECHL 1TB, PS3Slim CECH-2004A 120GB, PS4 500GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

FIXAT!

"Harddrive BBS Priorities" i BIOS hade växlat så min SSHD var prioritet #1 och inte min SSD. Jag växlade tillbaka så min SSD var prioritet #1 och allt löste sej!

PS. Nån som vet hur man redigerar trådtiteln så de står "SOLVED", framtida googlare förhoppningsvis hittar denna o finner en lösning?

Asus X99-A w/ BIOS 2101 | Intel i7 5820k OC @4.4GHz 1.264V w/ Noctua NH-U14S | 2x Corsair Vengeance DDR4 8GB 2400MHz 10-12-12-28 1T 1.4V | Asus Geforce GTX970 STRIX OC | EVGA 750 G2 750W | Samsung 850 Evo 1 TB | Windows 10 64-bit | Be-Quiet Silent Base 800 w/ Silent Wings | 2x Dell U2414H OC @72Hz w/ Display Port

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Här
Registrerad
Jul 2009

*tråd rensad*

Som man borde förstå, oavsett hur begåvad man anser sig vara, då är det självklart inte okej att vara otrevlig (§1)