Är temperaturerna rimliga?

Permalänk
Medlem

Är temperaturerna rimliga?

Jo det är så att jag nyss fått tag i ett gigabyte 750 ti windforce x2 oc billigt. Det förra grafikkortet jag hade betedde sig illa så jag hade fläkten på 100% hela tiden på det. Störs inte så mycket av ljud. Nu ligger samma profil för 750:t. När jag ligger i idle med det så ligger temperaturerna på runt 30 grader. Är det rimliga temperaturer eller är det för lågt för att stämma? Det gäller alltså full snurr på fläktarna i idle. 750 ti är ju relativt strömsnålt men 30 grader låter orimligt kallt.

Visa signatur

Dator: Skit

Permalänk
Hedersmedlem

30 grader låter rimligt om du har det normalvarmt hemma (upp till 22-24 grader).

Visa signatur

Kom in och häng med oss på Discord!

Permalänk
Medlem

Ja, det är rimligt. Varför klaga på så låga temps? Skulle vara glad om jag hade ett grafikkort som ligger på 30 grader

Visa signatur

Hello. x99

Permalänk
Medlem

Tackar så mycket. Antar att jag har normalvarmt hemma. Det är bara att jag har haft relativt dåliga erfarenheter med temperaturangivelser förr. Hade ett 460 som enligt temperaturmätarn alltid låg på 35 grader. Är väl bara lite paranoid.

Visa signatur

Dator: Skit

Permalänk
Medlem

Enligt denna recension så drar ett 750 Ti ca. 4W i idle. Så 30 grader är inte orimligt på något sätt, grafikkortet avger väldigt lite värme i idle. Du skulle troligtvis kunna stänga av fläktarna helt på grafikkortet och ända ha helt ok temperatur i idle.

Permalänk
Hedersmedlem

Är helt rimligt, mitt 780 ligger också på 30 grader i idle. Du behöver verkligen inte ha fläktarna på 100% hela tiden, du kan sätta tillbaks den vanliga fläktprofilen och du kommer knappt gå upp något i temperatur.

Permalänk
Medlem

Kan tillägga att jag ordnat en mer rimlig fläktkurva. Kortet har ett högt asic-värde på 84,1. Inte klockat så mycket men än så länge 1100mhz på stock volt. Inte gjort några stabilitetstester men lirat gta 5 i en halvtimme utan artefakter. Ska köra ett test immorn.

Visa signatur

Dator: Skit