Permalänk
Medlem

Wooting One Tangentbordstråden

Wooting One Analoga Tangentbordet Diskussionstråd

Lite företags bakgrund: "We’re a group of young guys from the Netherlands, that know each other from a long history of gaming. Our passion for gaming never changed but our lives did. Until our mutual dissatisfaction with the status quo of gaming gear brought us back together again. We’re going to make that change… more details to come."

Citat från deras första blog inlägg "Meet The Team".

Info om "One"

Den största säljnings punkten är att knapparna är analoga, det innebär att man kommer kunna få samma funktion som en styrspak på en Xbox One/PS4 kontroller. Knapparna kommer dock vara CherryMX kompatibla, så om man inte är nöjd med tangenterna så finns det många alternativ.

Demonstrationer

Andra Funktioner

Tenkeyless (Eller 80 %)

RGB Bakgrundsbelysning

En knapp som liknar MX Red

"All we can say is that they are similar to CherryMX reds but not as light and not too heavy as blacks."

Borttagbar kabel

Smart FN utläggning

Utbytbar top panel

En annan sak som inte har mycket med funktioner at göra men med vad man kan tillföra själv är att man är helt välkommen till att modda knapparna till vad man vill, så om man har en idée, go for it!

När Wooting One släpps och hur mycket den kommer kosta finns det lite info om, men de säger i alla fall att den ska släppas i år och om priset så säger de "We are aiming for a midrange price for a quality mechanical keyboard. We’ll announce it shortly before launch."

——————————————————————————————————————————————————————

Så varför har jag gjort denna tråd? Jag har gjort den för att ha ett ställe där man kan diskutera allt till modding, kosmetiska ändringar och allt där i mellan som angår Wooting One på SweClockers.

Så ni är välkomna till denna tråd att skriva vad ni tycker och tänker, ha en fortsatt bra dag/natt!

Deras sidor

Visa signatur

En dator

Permalänk
Medlem

Reserverad

Visa signatur

En dator

Permalänk
Medlem

Ser fram emot denna ett bra tag! Här är lite mer info jag nytt hittade. Det är om vad för slags brytare dem använder för sitt analog mekaniska. Optiskt..

http://blog.wooting.nl/flaretech-the-optical-keyboard-switch/

Permalänk
Medlem
Skrivet av odesjord:

Ser fram emot denna ett bra tag! Här är lite mer info jag nytt hittade. Det är om vad för slags keycaps dem använder för sitt analog mekaniska. Optiskt..

http://blog.wooting.nl/flaretech-the-optical-keyboard-switch/

Har blivit ett fel i din text, ska väl vara optiska brytare/switchar, för jag har aldrig sett ett optiskt keycaps set.

Visa signatur

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.

Permalänk
Medlem

Nu går det i alla fall att köpa en genom kickstarter, skulle köpa en om jag hade råd, får fixa en när de kommer i affär

Visa signatur

En dator

Permalänk
Medlem

Dem sänder nu live, visar sin produkt med Q&A: https://www.twitch.tv/wooting_live

Permalänk
Medlem

Ytterligare update angående wooting finnes: https://gaming.youtube.com/c/Wooting/live

Live just nu. Finns gott om updates även på deras youtube sida!

Permalänk
Inaktiv

Själv skälver jag otåligt av förväntan inför leverans av mitt första "gaming-tangentbord"! (Även om det är ett tag kvar).

Ska bli extremt spännande att få testa det första gamingtangentbordet! (Jag påstår (subjektivt) att det inte finns några "gamingtangentbord" idag, det finns bara "tangentbord"! De s.k. "gamingtangentborden" har inga gaming-fördelar jmf. med ett "vanligt" bra och fungerande tangentbord *punkt*)

Permalänk
Medlem

Tangentbord för spel brukar kännetecknas av att WASD och tangenterna runt om ska kunna användas samtidigt utan problem. Detta är inte en självklarhet på membran-tangentbord för kontorsbruk men brukar numera vara självklart på mekaniska tangentbord - oavsett vilken stil de har.

Jag var aktiv i forum när Wooting började prata om att göra det, och hade postat här och där om AdoMax Flaretech-brytaren redan efter Computex 2015. Sjävklart är jag med på Kickstartern ("early bird") och ser fram emot tangentbordet, även om mitt kommer att ha linjära brytare som egentligen inte är min grej.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Inaktiv

Börjar dra ihop sig: Fick ett "bekräfta din leveransadress"-mäjl idag.

Sen är det givetvis så (enligt min högst personliga åsikt: och utan att ha testat brädan) att denna brädan ska främst användas med linjära brytare, en taktil bump gör ju att man inte kan reglera/nyttja den analoga fördelen: efter bumpen kommer man ju bottna ur tangenten; och det tar ju bort hela poängen med en analog bräda (enligt min personliga åsikt, utan att ha testat).

(Möjligen kan det ju vara någon "Nytta" i RPG när man vill ha "tre lägen" på brytaren:oaktiverad - sikta/placera - exekvera).

Oavsett, ska bli spännande att testa!

Permalänk
Medlem

Vill bara dela med mig av ett par vänner som är ute och fixar lite för wooting.

https://www.youtube.com/watch?v=X5vJ1ZUyC3o

Permalänk
Inaktiv

Sådär: nu borde det börja trilla in lite

Jag fick mitt idag (för typ 2h sen).

(Filco SA-caps, inte stock-caps)

I princip bara packat upp, slängt på riktiga keycaps, smörjt stabbar och uppgraderat FW (och ställt om bakgrundsbelysningen)

Men snabba första intryck:

Topp-plåten som satt förmonterad verkar vara en riktig smutsmagnet, som tur är följde det med en annan i vanlig borstat stål (inte heller helt fingeravtrycksvänligt: men avsevärt bättre!)

Keycaps/stammar passar bra med god noggranhet (i skillnad från t.ex. XMIT där tangenterna lossnar om man vänder det upp och ner).

Mjukvaran verkar funktionsduglig, och framförallt krävs den inte för att använda tangentbordet: alla inställningar lagras i brädan.

Stabbarna krävde lite smörja. Och jag tror även brädan skulle må bra av lite dämpmaterial i sig (men det är för att jag är bortskämd: det är inte värre ljud än på ngn annan "stock-bräda")

Medföljande kabel (micro) var tunn och smidig jämfört med många andra textilkablar (enligt min åsikt).

Hyfsat ren design och lagom diskret wooting-logga (jag gillar inte riktigt den fasade framkanten, men det duger, det finns avsevärt värre exempel)

Stock-capsen är av samma kvalitet som på alla andra vanliga tangentbord (dvs. de fick bytas ut direkt till något bättre).

NU dags att börja använda den och kanske testa den analoga funktion också

Permalänk
Medlem

Jag tycker att tangenterna som följde med känns som de är gummerade, vilket inte alla bakgrundsbelysta tangenter gör.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem

Men hur känns brytarna då!? Det är ju den stora frågan!

Har ni någon användning av att brytarna är analoga?

Permalänk
Inaktiv

@Khers:
Brytarna (linjära) är EXTREMT lena! Vill påstå att de t.o.m. är lenare än de svarta Kaihl BOX-brytarna som landade häromdagen (och de var bland de lenaste "stock" jag provat)

Dock är fjädrarna lite för lätta (för mig) "rödish", jag gissar att de angivna 55g på dessa är B.O. (vilket stämmer bra med den "röda" känslan)

Men det är vanliga fjädrar så jag bytte ut en till 72g och då var det riktigt, riktigt mums! Tyckte inte ens att de behövde smörja! (fast det kommer ju på ändå om/när jag byter fjädrarna )
(Har slut på fjädrar hemma så jag ska beställa "riktiga" och byta ut resten).

Sen är tangentbordet som sådant lite väl "knattrigt", men jag ska ge även det lite kärlek (dvs dämpning).

Sen är det ju lite roligt att kunna ställa om aktiveringspunkten; 1,5-3,6mm, (om än inte så användbart... men man kan ju göra om dem till "speed"(ish), (eller "slow"-ish) om man tror på sånt )

Analoga biten har jag inte testat ännu, men visst skulle det kunna vara användbart i ngt spel, kan tänka mig t.ex. att jag skulle finna det användbart i fordon i t.ex. B.F.

Edit: Det "nyttiga" med att kunna ställa om aktiveringspunkten är ju att man kan ställa den på 1,8mm för de taktilaklickiga brytarna, så att man får aktivering på samma nedtryck som man får Taktil feedback och klick!

Permalänk
Medlem

Jag tycker också att de linjära känns precis som Cherry MX Red. Jag tryckte ihop en Flaretech och en MX Red långsamt och de gick ihop samtidigt hela vägen. Det går att byta ut fjädrarna till fjädrar för Cherry MX om man vill ha hårdare.
De klickiga är mindre taktila än Cherry MX Blue och med den taktila punkten tidigare i nedslaget.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem

Jag skakar lite liv i den här gamla tråden för något som jag nästan hade missat:
Kickstarten för fullstora tangentbordet Wooting two går upp imorgon!
https://www.wooting.nl/wootingtwo
https://www.youtube.com/watch?v=zF0j9jYA6WY

(Lite typiskt när man precis köpte ettan på rea!)

Kanske läge för en ny tråd för detta tgb här framöver?

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

Ja i och med att Wooting 2 nu kommer i år skulle jag jättegärna höra ifall något använder den analoga funktionen regelbundet. Principen låter ju jätterolig och användbar. Jag hade gärna hört åsikter kring detta av någon som använt det i en lite längre tid.

För det känns ju som en sak som man också bara skulle strunta i om det är för mycket besvär.

Visa signatur

Råd tas på eget ansvar.