Problem med Github och Android studio.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Jan 2011

Problem med Github och Android studio.

Vi har ett litet projekt i skolan vi jobbar med men vi lyckas in få det att fungera med Android Studio och Github. Vi följde en guide på Lynda.com, men antingen gör vi något fel eller visar dem fel.

Detta har vi gjort:

Laddat ner git och installerat: https://git-scm.com/download/win
I Android Studio (AS) har vi testat så att sökvägen stämmer och den verkar hitta installationen samt loggat in på våra konton.
I AS gick vi sedan till VCS menyn och skapa en ny repo, och detta verkar fungera korrekt. Man kan pusha och committa ändringar helt utan problem.
Nu Ska jag klona repon på min stationära dator, men det är här vi får problem. Efter en likadan installation som ovan,väljer jag import from VCS>Github. Alla mina repos dyker upp och jag väljer den jag nyss skapat på den första datorn. Kloningen verkar gå bra, det enda problemet är att jag inte kan se några filer eller köra någon kod. Alla views är tomma förutom project, där kan man se gitignore filen samt gradle filerna. Kollar jag mappen jag klonade allt till med t ex utforskaren, så är alla filer där, så kloningen verkar ju ha ägt rum. I några views står det bara loading och startar jag om AS får jag ett felmeddelande i even Log: 13:43:06 Error Loading Project: Cannot load 2 modules Details: 2 modules cannot med loaded. sökväx/projekt.iml does not exist, sökväg/app.iml does not exist Do you want to remove or keep them?

Vad gör vi för fel?

Vi hade också lite problem tidigare då en person använder Mac, om han skickade sin projektmapp till oss och vi importerade den, ficl vi precis samma problem som ovan. Notera dock att i detta fallet ovan har inte någon mac varit inblandad alls, så det kan ju vara något annat.

Asrock P67 Extreme 4 | i5 2500K@4,5Ghz | Asus GTX 970 black | 2x Intel 520 180gb, 2x WD blue 5tb | 8GB Corsair XMS3 + 8GB Hyper x Fury | EVGA Supernova G2 750W Gold | Silverstone FT02

https://prism-break.org/sv/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2011

Prova med att klona projektet med git utanför AS och sedan öppna den i AS som ett vanligt projekt. Prova också att tömma cache under "File > Invalidate caches / restart"

Chassi: Fractal Design Define XL Moddat för vattenkylning för CPU och GPU Radiatorer: 280mm och 140mm Moderkort: Asus ROG Maxiumus VI Hero RAM: 16GB @ 2Ghz GPU: AMD 7970 3GB Refrence @ 1,2Ghz SSD: 1st Samsung EVO 500GB & 2st OCZ Agility 3 120GB RAID 0 + 2TB HDD CPU: Intel i7 4770K @ 4GHz Tangentbord: QPAD MK-85 Mus: QPAD 5K

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Gimberg:

Prova med att klona projektet med git utanför AS och sedan öppna den i AS som ett vanligt projekt. Prova också att tömma cache under "File > Invalidate caches / restart"

Har redan testat rensa cachen, ingen skillnad.

Du menar att jag klonar med t ex Github klienten och sedan bara öppnar den i AS?

Testade precis detta, men nu blir det fel på andra hållet.

På mins stationära, klonade jag projektet med Gitbhub klienten och öppnade i AS, allt verkade funka bra. På laptopen sedan gjorde jag samma sak, men då syns inga filer igen. Jag kan dock gå in med project vyn och navigera fram till en klass, göra något och comitta och pusha och sedan hämta det på den stationära utan problem.

Edit: Kan det ha att göra med gradle filerna?

Asrock P67 Extreme 4 | i5 2500K@4,5Ghz | Asus GTX 970 black | 2x Intel 520 180gb, 2x WD blue 5tb | 8GB Corsair XMS3 + 8GB Hyper x Fury | EVGA Supernova G2 750W Gold | Silverstone FT02

https://prism-break.org/sv/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2011

@Baxtex Hmm låter väldigt märkligt, men de kan ha något med att gradle filerna inte fungerar helt som dom ska men tycker de låter väldigt osannolikt. :/

Chassi: Fractal Design Define XL Moddat för vattenkylning för CPU och GPU Radiatorer: 280mm och 140mm Moderkort: Asus ROG Maxiumus VI Hero RAM: 16GB @ 2Ghz GPU: AMD 7970 3GB Refrence @ 1,2Ghz SSD: 1st Samsung EVO 500GB & 2st OCZ Agility 3 120GB RAID 0 + 2TB HDD CPU: Intel i7 4770K @ 4GHz Tangentbord: QPAD MK-85 Mus: QPAD 5K