Varför dessa ursäktande undertoner i bilder på ditt senaste inköp-tråden?

Permalänk
Medlem
Skrivet av criscros:

Det va som fan.. Jävlar vad bang for the buck där alltså:) kanja fråga hur du upplevde de där system när du väl hade det? Jag hade faktiskt generationen precis efter den, 5800k och jag måste säga att det var bland det roligaste jag har varit med om billigt, igpu som faktiskt var något att hänga i julgranen och roligt att överklocka. Riktigt skoj och den känslan är värd mycket mer än benchmarks. Har en i3 3225.. Mycket tråkig då den är låst osv MEN fan va cpu kraft den har för att vara i lower segment drar inte alls mkt ström och blir knappt varm vilket jag uppskattar mkt. Gillar faktiskt att testa olika system och "känna" på dem. Hade även en 3570k och är ta mig fan ett riktigt monster

Men du ang ssd i ide mode.. Nä ja känner faktiskt skillnad mot tex de ovanstående , kan det vara så att systemet i sig som är trögt? Typ en blandning?

Mvh

Jag hade den som htpc. Jag upplevde den som underbar att leka med. Igpun va väl bra för att vara en sådan och gick att överklocka den med, men en a8 hade varit att föredra vid spelande tror jag.

Det är lätt att köpa den bästa cpun och få ut superprestanda. Men den finaste känslan är att köpa något billigt och låsa upp potentialen.

Min gamla a6 tuffar på fortfarande som sagt. Har en gammal noctua kylare i lådan. Och den kör på ca 3,4 ghz nu. Tyckte det var ok för 0,05 volt extra och bra temps. Har satt in ett evga 750 superclocked, så dottern kan spela det mesta på den i medium.

Med tanke på cpuns ålder så kan jag ju fastslå att jag fick väldigt mycket valuta för pengarna.

Visst märks det att man kör i IDE, men det är verkligen inte lika slött som en vanlig hdd. Jag märker mest skillnad när datorn startar, men det går fort ändå. Och den extra prestanda man får ut ur cpun gör det värt det.

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem

Många bra inlägg med nyktra ( ) kommentarer. Ja, jag kanske läser in aningens för mycket i vad folk skriver. Samtidigt så är min erfarenhet att godtycket är väldigt litet när det gäller hur människor uttrycker sig. Vare sig de härstammar från undermedvetna känslor eller en viss avsikt så är de sällan eller aldrig godtyckliga. Att man väljer en formulering för att försöka sticka ut, utan att reflektera över hur den kan/borde uppfattas köper jag dock. Det finns en klumpig avsikt snarare än ett undermedvetet skäl bakom formuleringen.

Skrivet av Mathrohas:

Jag förstår vad du menar. Har själv gjort så. Gör...
Jag ser något jag verkligen vill ha, men som kanske är helt onödigt eller för dyrt. Köper det i alla fall och skyllt ifrån mig på b.l.a på "att det är en investering", "ska prova, sen lämna tillbaka (inte)", "råkade köpa", "kan vara bra att ha" och sådana ursäkter.
När jag växte upp så hade vi det inte så bra ställt ekonomiskt och jag hade aldrig prylarna som kompisarna hade. Så för mig har det handlat om att jag vill ha men skäms när jag köpt något åt mig själv.

Jag kan relatera. Får alltid jobba en del för att övervinna skuldkänslor när jag spenderar pengar som jag inte måste spendera. Jag har "massor pengar", samtidigt som min familj (föräldrar och syskon) får hanka sig fram på smulor. Typ. Det bästa sättet som jag har kommit på, att hantera det, är att tänka igenom inköp noga. Att värdera mitt eget välmående och det arbete som jag faktiskt lagt ner för att få tag på stålarna. När beslutet väl är fattat så är det fattat. Då äger man det, beslutet alltså. Man kollar inte tillbaka, utan lutar sig mot vetskapen om att man har tänkt igenom för och nackdelar noga och kommit fram till att fördelarna överväger.