Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2015

Ny cpu-kylare ger bios-problem

Har satt dit en cpu-kylare Cryorig H7. Sedan får jag hela tiden bios-problem när jag startar datorn.
Oavsett var jag sätter kontakten för cpu-kylare så vill biosen inte veta av den.
Tacksam om någon som har ett tips om vad jag skall göra?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2015
Skrivet av bgmolin:

Har satt dit en cpu-kylare Cryorig H7. Sedan får jag hela tiden bios-problem när jag startar datorn.
Oavsett var jag sätter kontakten för cpu-kylare så vill biosen inte veta av den.
Tacksam om någon som har ett tips om vad jag skall göra?

>F1 vid uppstart (setup)
>CPU FAN RPM = ignore.

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Mar 2015

@Ruzikx: Har gjort detta och det fungerar. Finns det några negativa saker att tänka på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av bgmolin:

@Ruzikx: Har gjort detta och det fungerar. Finns det några negativa saker att tänka på?

Om du verkligen skulle få ett fläkthavari får du ingen varning.

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX780 OC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2015
Skrivet av bgmolin:

@Ruzikx: Har gjort detta och det fungerar. Finns det några negativa saker att tänka på?

Precis som @frankof sa, håll koll på temperaturerna, men datorn kan ändå inte skadas för den hinner stänga av sig.

Skrivet av frankof:

Om du verkligen skulle få ett fläkthavari får du ingen varning.