Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Sep 2006

EK D5 X-RES TOP läcker

Hej!

Har precis kommit igång med mitt första vattenkylningsprojekt där jag stött på, som nämnt i rubriken, en EK D5 X-RES TOP som läcker. Då det var mitt första projekt blev det ju förstås lite bökigt att skruva ur allt och börja om från början. Men det får man ju leva med tänkte jag och tog ur allt.

Testar nu, utanför chassit, att skruva åt hårdare, hjälpte inte. Vända på den, hjälpte inte. Sen, helt plötsligt, så läcker den inte. Tänker att det börjar den nog med igen, så jag låter den stå över natten. Fortfarande ingen pöl under den. Låter den stå över jobbdagen. Ingen pöl.

Fan vad konstigt, men ändå härligt, tänker jag. Den kanske inte läcker ändå. Man är ju, såklart, hoppfull. Har redan haft 50 mail fram och tillbaka med EK om andra saker, samt leverans av vad EK till slut skickade som Postnord inte klarade av att leverera... Eller, jo, de levererade, men 1.5 månad senare. Så man är inte jättesugen på mer rmaärenden.

Jag behöver er hjälp. Hjälpen gäller såklart produkten i sig, erfarenhet kring vattenkylning och vad det kan bero på att den läcker, och sen inte. Kan det vara normalt? Eller, återigen, är det önsketänkande?

Men hjälpen gäller även psykiskt, jag behöver ert kära sweclockersstöd så mitt projekt blir av. Läckage, inser jag, är kraftigt omotiverande.

Här är en bild på toppen.
http://www.legitreviews.com/images/reviews/news/ek-d5_x-res_t...
(Kan man inte göra hyperlänkar/bildlänkar på mobilen?)

Den är kombinerad med en pump också, förstås. Men den läcker alltså i fattningen (Hjärnsläpp. Heter det så?) där reservoaren skruvas fast i toppen.

Ett stort tack på förhand.
Med vänliga hälsningar,

Richard aka inkui

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av inkui:

Hej!

Har precis kommit igång med mitt första vattenkylningsprojekt där jag stött på, som nämnt i rubriken, en EK D5 X-RES TOP som läcker. Då det var mitt första projekt blev det ju förstås lite bökigt att skruva ur allt och börja om från början. Men det får man ju leva med tänkte jag och tog ur allt.

Testar nu, utanför chassit, att skruva åt hårdare, hjälpte inte. Vända på den, hjälpte inte. Sen, helt plötsligt, så läcker den inte. Tänker att det börjar den nog med igen, så jag låter den stå över natten. Fortfarande ingen pöl under den. Låter den stå över jobbdagen. Ingen pöl.

Fan vad konstigt, men ändå härligt, tänker jag. Den kanske inte läcker ändå. Man är ju, såklart, hoppfull. Har redan haft 50 mail fram och tillbaka med EK om andra saker, samt leverans av vad EK till slut skickade som Postnord inte klarade av att leverera... Eller, jo, de levererade, men 1.5 månad senare. Så man är inte jättesugen på mer rmaärenden.

Jag behöver er hjälp. Hjälpen gäller såklart produkten i sig, erfarenhet kring vattenkylning och vad det kan bero på att den läcker, och sen inte. Kan det vara normalt? Eller, återigen, är det önsketänkande?

Men hjälpen gäller även psykiskt, jag behöver ert kära sweclockersstöd så mitt projekt blir av. Läckage, inser jag, är kraftigt omotiverande.

Här är en bild på toppen.
http://www.legitreviews.com/images/reviews/news/ek-d5_x-res_t...
(Kan man inte göra hyperlänkar/bildlänkar på mobilen?)

Den är kombinerad med en pump också, förstås. Men den läcker alltså i fattningen (Hjärnsläpp. Heter det så?) där reservoaren skruvas fast i toppen.

Ett stort tack på förhand.
Med vänliga hälsningar,

Det skulle kunna vara så att din o-ring var blöt när du först installerade och därav, genom kapillärkraften "sög" ut vattnet. Efter att du fixat det så kanske den håller sig bättre och nu läcker den inte genom.
Skulle nog ta en titt så att o-ringen är okej och att den är rätt åtskruvad och sen torka ringen och sätta ihop igen.

Du skulle ju kunna blöta den och testa om det läcker, som ett litet test.

Case Phanteks Enthoo Pro CPU Intel i7 4790k @ 4.7GHz, Noctua NH-D15
GPU ASUS r9 290 DCII + Powercolor r9 290 Custom loop RAM Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9 4x4GB
PSU EVGA 1000W GQ SSD Kingston V300 240GB HDD Seagate Barracuda 1TB
MOBO MSI z97s SLI Krait edition Screens BENQ GL2440 +X-Star DP2414LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av Slarre:

Det skulle kunna vara så att din o-ring var blöt när du först installerade och därav, genom kapillärkraften "sög" ut vattnet. Efter att du fixat det så kanske den håller sig bättre och nu läcker den inte genom.
Skulle nog ta en titt så att o-ringen är okej och att den är rätt åtskruvad och sen torka ringen och sätta ihop igen.

Du skulle ju kunna blöta den och testa om det läcker, som ett litet test.

Blöt o-ring och kapillärkraft, ja! Man lär sig något nytt varje dag. Det är så fantastiskt att kunna fråga massa intresserade människor om hjälp.

För att förtydliga så förstod jag väl inte direkt hur det går till, så det får jag googla och lära mig. Det känns dock som att du möjligen, skriver jag, har hjälpt mig med problemet.

Men inte bara det! Nu har jag också motivationen igen. Det kan, och kommer, lösa sig! Tack för din tid och ditt svar!

Om den nu är blöt kommer denna kapillärkraft "suga" ut vattnet hela tiden, eller kan den torka av sig själv, och därmed sluta? Låter ju, när jag skriver det, rätt omöjligt. Men det var ju, på något vänster, så det (om det nu är det som hänt) gick till förut. Den läckte och helt plötsligt slutade läcka.

Skickades från m.sweclockers.com

Richard aka inkui

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2015
Skrivet av inkui:

Blöt o-ring och kapillärkraft, ja! Man lär sig något nytt varje dag. Det är så fantastiskt att kunna fråga massa intresserade människor om hjälp.

För att förtydliga så förstod jag väl inte direkt hur det går till, så det får jag googla och lära mig. Det känns dock som att du möjligen, skriver jag, har hjälpt mig med problemet.

Men inte bara det! Nu har jag också motivationen igen. Det kan, och kommer, lösa sig! Tack för din tid och ditt svar!

Om den nu är blöt kommer denna kapillärkraft "suga" ut vattnet hela tiden, eller kan den torka av sig själv, och därmed sluta? Låter ju, när jag skriver det, rätt omöjligt. Men det var ju, på något vänster, så det (om det nu är det som hänt) gick till förut. Den läckte och helt plötsligt slutade läcka.

Skickades från m.sweclockers.com

Det kan hända, men är den tät och torr från början så ska det inte vara några problem.
Tänk dig en damm med plastduk som håller vattnet. Är vattnet under duken så bör vattnet rent logiskt hålla sig i dammen, men likt om du doppar en tvättsvamp i dammen så kan vattnet röra sig över duken om det är blött över kanten.

Edit: Enklare sätt att förklara är kanske just tvättsvampen bara. Doppar du den i vatten så kryper vattnet upp i svampen.

Det är riktigt kul, så ge inte upp pga en läckande del.

Case Phanteks Enthoo Pro CPU Intel i7 4790k @ 4.7GHz, Noctua NH-D15
GPU ASUS r9 290 DCII + Powercolor r9 290 Custom loop RAM Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9 4x4GB
PSU EVGA 1000W GQ SSD Kingston V300 240GB HDD Seagate Barracuda 1TB
MOBO MSI z97s SLI Krait edition Screens BENQ GL2440 +X-Star DP2414LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av Slarre:

Det kan hända, men är den tät och torr från början så ska det inte vara några problem.
Tänk dig en damm med plastduk som håller vattnet. Är vattnet under duken så bör vattnet rent logiskt hålla sig i dammen, men likt om du doppar en tvättsvamp i dammen så kan vattnet röra sig över duken om det är blött över kanten.

Edit: Enklare sätt att förklara är kanske just tvättsvampen bara. Doppar du den i vatten så kryper vattnet upp i svampen.

Det är riktigt kul, så ge inte upp pga en läckande del.

Håller tummarna att det inte är blött när jag kommer hem då!!

Googlade lite på kapillärkraft nu på morgonen. Insåg att det nog är lite överkurs för min hjärna. Tvättsvampen förstod jag däremot! Tack för det, och tack för att du tar dig tid!

Återkommer med en uppdatering väl hemma.

Edit: Och, nej, jag ska inte ge upp pga. en läcka. Igår kändes det riktigt tufft bara. Var nog en kombination av många saker snarare än just en läcka!

Edit 2: Insåg precis att jag kanske var otydlig. Läckan är på själva behållaren som man skruvar fast. Där ska det väl inte vara några (?) oring(ar), eller ska det? Uppe och nere på den dit skruvade behållaren.

Med vänliga hälsningar,

Richard aka inkui