Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sveg
Registrerad
Feb 2016

I7 - 6700K hög temp

Har en i-7 6700k som vid idle håller sig runt 70 grader (närmare 100 vid load) och det är med en trippel 140mm radiator + en dubbel 140mm förvisso har jag 2st 980ti på samma loop med dom kommer efter CPUn, inte för att det ska spela nån stor roll men dom ligger idle på typ 33-35 så jag tycker det inte borde vara sån extrem skillnad.

Bytt pasta, kollat flödet, kollat pumpen. Någon som är lite mer insatt i det hör med custom loop kanske har några ideer?
Skulle kunna vara ett skitdåligt block men jag vet fan inte, är nå jävla "heatkiller IV"
byta till EK block?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Låter ju som om det måste vara problem för blocket att få kontakt med CPUn, kollat så du inte glömt kvar någon plast eller liknande på blocket? Heatkiller ska väl vara helt okej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna
Registrerad
Jan 2012

du har dålig kontakt mellan blocket och grafikkortet om grafikkorten har bra temps. testa att montera intels stock om du har en från någon annan processor och se vad som händer.

4690K @ 4.8 Ghz 1.333 V Powered by Asus Ranger, Cooled by Corsair H100i
Mitt problem: Bra kisel, dålig kylning|Simon253s problem : Dåligt kisel, bra kylning.
Citera för svar|Fraktfritt
Flickr

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sveg
Registrerad
Feb 2016

@Karazhan: Rev isär den för nån timme sen bara och gjorde rent ordentligt med CPU Cleaner, på med ny pasta och ihop igen men det blev inte bättre, lärde mig dock att om man bygger custom loop så ska man komma ihåg att montera dit en en ventil så man kan tömma utan att man behöver rycka ur ett av rören

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sveg
Registrerad
Feb 2016

@Vzano: får väll riva isär en gång till och kika hur det ser ut med kontakten mellan cpu och block, brb.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sveg
Registrerad
Feb 2016

Så nu har jag rivit riggen (pastan såg bra ut) och tagit isär själva CPU blocket för att se hur det ser ut i ett sånt och där inne fans det faktiskt lite typ "slagg" eller liknande så jag spola bort det och monterade ihop hela paketet igen.
Nu helt utan OC ligger den och bollar mellan 25-30 men den hoppar upp till typ 40 grader lite random på idle.

Under load, FO4 som test, 50% load, 42-60 grader varm.

Via Ai-suites "Benchmark" på 100% load ligger den och hoppar mellan 83-68 grader. och det här ska vara med "optimized defaults" i bios så ingen egen OC

BCLK frq: 100.666MHz
Ratio: 42 (4227,972MHZ)
CPU Cache Ratio:41x

Är det här ok temp med tanke på clockspeed och kylning?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Vad sitter vcore (obs: inte VID) på under stresstest?

» ✪ Gaming: W10 Pro | i7 6700K @ 4.7 GHz | NH-D15 | GTX 980 Ti HOF | ASUS Z170 Pro Gaming | 16GB 3000Mhz CL15 | Samsung 850 EVO 500GB | 3xHDD Σ 5TB | Define S | Chieftec Super 850W | Logitech g502 | Corsair K70 Reds | Beyerdynamic DT 770 PRO 250Ω | Sound Blaster Z | BenQ XL2430T (TN) + GW2250HM (VA)
» Youtube: https://www.youtube.com/c/Phreec

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sveg
Registrerad
Feb 2016

@phreec: CPU core voltage: 1,424V

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jun 2012

Väldigt hög vCore, återställ bios till default settings och försök igen!

Edit: Såg att det var default redan, testa att sänka manuellt till ~1,25V, borde bli mycket bättre.

Stationär: i7 5820K 4600MHz - 32GB DDR4 2400MHz - KFA GTX 680 HOF - MSI X99A SLI+ - NZXT Kraken X61 - Intel 535 120GB - Corsair AX860i - InWin 805C

Bärbar: 2015 MacBook Pro Retina 13" i5-5257U - Iris 6100 - 8GB DDR3L 1866MHz - 128GB PCIe SSD

Tillbehör: Dell U2412M - Corsair K70 - Logitech G502 Proteus Core - SS QcK+ - HyperX Cloud 2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Feb 2006

Jag var tvungen att köra en delid på min för att få bra temp tyvärr, rakbladsmetoden. Enkelt jobb, lite läskigt om man inte gjort det. Sen viktigt att använda clu eller annan flytande metall då vanlig kylpasta mellan ihs och core ger höga temps efter 1 vecka.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sveg
Registrerad
Feb 2016

@prolle: Volten som strula till det! nu ligger den runt 60-70 grader 100% load på 4400mhz 1,380v.

Får se hur högt jag kan få den vill ligga strax under 80c under full load.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av Efraijm:

@phreec: CPU core voltage: 1,424V

Ungefär vad min sitter på med 4.7GHz OC. Testa gärna ställa in manuell volt i BIOS till 1.35V eller liknande då Auto brukar va alltför högt.

» ✪ Gaming: W10 Pro | i7 6700K @ 4.7 GHz | NH-D15 | GTX 980 Ti HOF | ASUS Z170 Pro Gaming | 16GB 3000Mhz CL15 | Samsung 850 EVO 500GB | 3xHDD Σ 5TB | Define S | Chieftec Super 850W | Logitech g502 | Corsair K70 Reds | Beyerdynamic DT 770 PRO 250Ω | Sound Blaster Z | BenQ XL2430T (TN) + GW2250HM (VA)
» Youtube: https://www.youtube.com/c/Phreec

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sveg
Registrerad
Feb 2016

Testat nu vid 4.5ghz och 1.300 volt och den verkar ligga stabilt runt 75 grader (full load) efter några timmar. Verkar ogilla 4.6 hjälper inte så mycket om jag höjder volten heller så jag nöjer mig där. Tack för hjälpen people, inte så värst insatt i överklockning gillar mer att bygga datorer så all hjälp uppskattas 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vimmerby
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av Efraijm:

@prolle: Volten som strula till det! nu ligger den runt 60-70 grader 100% load på 4400mhz 1,380v.

Får se hur högt jag kan få den vill ligga strax under 80c under full load.

Volten? Vad är det? Eller menar du att spänningen var för hög?

Asus Z170 Pro Gaming | i7 6700k | 16Gb Corsair Vengeance 2666 Mhz | ASUS Strix GTX 1070 | Samsung SH-S203B|Samsung 850 EVO 500GB SSD |2 TB HDD | Antec P182 | Corsair AXi 860w | H212 Evo | Win10
HP Dv7- 1040| Intel C2D 8400 | Nvidia 9600 Gt M | 3GB Minne | 320 GB Hd |