Datorn bootar inte, sitter bara och snurrar med windowslogan

Permalänk
Medlem

Datorn bootar inte, sitter bara och snurrar med windowslogan

Hejsan

Uppdaterade datorn från windows 7 till 10, hade först problem med att uppdateringen inte gick igenom utan fastnade på 35% av kopiering av filer. Det lösta jag genom att koppla ur alla SATA enheter förutom C disken. Uppdateringen fungerade felfritt men när jag koppla in alla diskarna igen och starta om datorn stötte jag på problem. Datorn startar men fastnar vid windowslogan och star bara och laddar. Det funkar om jag bara har C disken inkopplad, har testat att koppla in diskarna en i taget men det fungerade inte.

Söker nu era råd för att lösa detta problemet.

Permalänk
Medlem

Gå in i bios och välj EXAKT vilken disk datorn ska starta från.

Om du hade flera diskar kopplade när det ursprungliga Windows installerades så kan den ha lagt filer den behöver på en annan disk. Om du förut hade Windows på en annan disk så kanske det också finns något kvar på andra disken.

Dock så rekommenderas det att man gör en ren Win 10 installation. Även om du skulle komma in i Windows så kan det ändå vara konstiga fel mm kvar.

Edit:
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Längre ned på sidan har du knappen "ladda ned verktyget nu". Den laddar ned Win 10 och låter dig välja mellan DVD, USB, ISO mm.

Permalänk
Medlem

Under windows 7 installationen var det enda disken som var inkopplad. Har testat att ändra boot ordning gällande diskar och valt specifikt den disken, om jag prioriterar ner den så kommer inte windowslogan fram. Har fixat och lagt in W10 på ett USB för att använda som felsökningsverktyg men helst skulle jag vilja skippa att köra en ren installation av W10 då denna datorn mest används för att sätta upp diverse olika servrar och som media center.